2 грудня 2023 10:51

"Байєр" і "Штутгарт" конкурують за форварда "Кельна"

Три роки тому "Кельн" натурально пограбували, коли 17-річний Флоріан Віртц за символічні гроші перейшов у леверкузенський "Баєр", де його талант настільки розвинувся, що "фармацевти" сподіваються на новий трансферний рекорд. Тепер, за інформацією Bild, з "Кельна" збирається піти ще один молодий талант – 19-річний форвард німецької молодіжної збірної Джастін Діль, який може зіграти як на вістрі атаки, так і лівого вінгера. Диль, який має ганське коріння, планував піти по стопах Віртца, обравши "Баєр" як новий клуб.


Влітку Джастін підтвердив, що збирається покинути "Кельн" вільним агентом влітку 2024 року, після чого його перевели до другої команди, що грає в Західній регіонал-лізі, де він забив одинадцять голів і віддав вісім асистів у 17 матчах. При цьому форвард ігнорує будь-які спроби клубного керівництва провести переговори про подовження його контракту, і залишив поза увагою заяву головного тренера "Кельна" Штефана Баумгарта:


– Дванадцять років тому Джастін прийшов у "Кельн", але, тим не менш, він зробив дуже чітку заяву, що більше не хоче працювати з нами наступного року. Виникає питання – чому він не хоче грати в Бундеслізі, у своєму рідному місті, у клубі, де він виріс? Мені здається, він повинен залишитися - у нього хороші стосунки з усіма в команді, і я хочу бачити його в складі - двері для Діля завжди відкриті, – заявив Баумгарт.


Але оскільки "Кельну" також потрібні гроші напередодні зимового трансферного вікна – що кумедно, команді потрібен новий нападник – ймовірно, клуб розгляне варіант із трансфером Діля, щоб не відпускати Джастіна вільним агентом (за суму компенсації за підготовку). І в цьому випадку "Баєр" уже готовий поквапитися, оскільки леверкузенцям давно імпонує гра Діля, який стилістично нагадує Жеремі Фрімпонга.


Однак у "Баєра" раптово з'явився конкурент – "Штутгарт", який у зимове трансферне вікно може позбутися кращого бомбардира команди Сєру Гірассі, також зацікавив Діль. Фінансово, після літніх трансферів, "шваби" здатні поборотися з "фармацевтами" за талановитого нападника.