28 листопада 2023 11:11

Кварцяний хотів продати ексзахисника збірної України в "Зеніт", але завадив Маркевич: відомі подробиці

В’ячеслав Шевчук розповів дуже цікаві подробиці своєї кар'єри, а саме, що на самому її початку він міг опинитися в структурі російського Зеніту з Санкт-Петербурга.


«В 1999 році я виступав за запорізький Металург, Кварцяний там працював на посаді скаута. Коли я вже був капітаном молодіжки, ми обіграли збірну Болгарії – 2:1. Після цього матчу мені надійшло запрошення від Левські.


Потім я приїхав у клуб і тодішній тренер Металурга Мирон Маркевич сказав, що по мені є пропозиції від Динамо і Шахтаря».


Однак це були не єдині пропозиції.


«Кварцяний приїхав із представниками пітерського Зеніту, хотів їм продати мене і Олександра Співака.


Маркевич мені каже: «Слава, ти молодий гравець і тобі треба зростати. Шахтар – це молода команда, яка прогресує. Я рекомендую тобі йти в Шахтар, у майбутньому це буде топ-клуб», – розповів Шевчук в інтерв’ю «Українському футболу».


В’ячеслав Шевчук виступав за Шахтар з 2000 по 2001 рік та з 2005 по 2016 рік. Загалом у помаранчево-чорній футболці захисник відіграв 162 поєдинки: два голи.


Окрім Шахтаря, Шевчук також грав за Поділля, Металурги із Запоріжжя та Донецька, Дніпро та російський Шинник з Ярославля.


У складі національної збірної України Шевчук провів 56 матчів.