27 листопада 2023 11:38

"Динамо" нас перебило". Кварцяний розповів, що Ярмоленко міг опинитися у "Волині"

Колишній головний тренер Волині Віталій Кварцяний пригадав зірвані трансфери до луцького клубу.


– Були футболісти, яких ви не змогли підписати в ФК Волинь, а потім вони стали зірками?


– Свого часу я хотів взяти Михалика, але мої тренери його проґавили, і в підсумку Тарас опинився в київському ЦСКА. Я знаю, хто в цьому взяв участь, але говорити не буду. Потім Григорович (колишній керівник ЦСКА, – прим.) просив за Михалика 150 тисяч, через рік – 300 тисяч. У підсумку Дем'яненко взяв його на збори Динамо в ОАЕ, і він там заграв.

Також я хотів забрати Ярмоленка з Десни. Я розмовляв із ним, тренером Томахом і президентом Десни Чаусом. Я вже про все домовився, сума трансферу мала становити 50 тисяч доларів, тут мені телефонує Суркіс: "Чому ти його хочеш взяти, що ти в ньому побачив? Ярмоленко в нас був на перегляді, але не вразив". Не знаю, чим він йому тоді не підійшов, футболіст геніальний.

Я послав за Ярмоленком свого тренера, він теж каже: "Я за ним дивився, він погано зіграв в останньому матчі". Я йому: "Все одно бери! Я бачу, що це майбутній гравець збірної". Але Динамо нас перебило і заплатило за Ярмоленка десь 300-400 тисяч. Багато було таких футболістів, яких у ФК Волинь перехоплювали інші клуби тільки через те, що їх хоче забрати Кварцяний.

– Хто ще був?

– Я хотів молодого Артема Федецького взяти у віці 15-ти років, але агенти відвезли його в Донецьк. Компенсацію за нього отримала якась приватна фірма.

Ще я запрошував Анатолія Безсмертного з Динамо. Толік такий злий собака – як пітбультер'єр. Ще Степана Бецу, царство йому небесне, з Горлівки кликав. Але їх теж Динамо перехопило.