26 листопада 2023 15:50

Екс-тренер "Барселони" та "Тоттенхема" Террі Венейблс пішов із життя у віці 80 років

Колишній футболіст «Челсі», а також екс-тренер каталонської «Барселони» та лондонського «Тоттенхема» Террі Венейблс пішов із життя у віці 80 років.


«ФК «Барселона» глибоко шкодує про смерть Террі Венейблса, який керував командою з 1984 по 1987 рік. Ми висловлюємо співчуття його близьким. Спочивай зі світом», — написано в офіційному акаунті «Барселони» у соцмережі X.


«Наші глибокі співчуття друзям та сім'ї Террі у цей неймовірно важкий час. На знак поваги ми влаштуємо хвилинні оплески перед початком матчу, а наші футболісти гратимуть із чорними пов'язками на рукавах під час сьогоднішньої гри з «Астон Віллою», — сказано в офіційному обліковому записі «Тоттенхема» у соцмережі X.


«Усі у футбольному клубі «Челсі» глибоко засмучені, дізнавшись про кончину колишнього гравця «синіх» Террі Венейблса у віці 80 років. Думки та співчуття всіх членів нашого клубу у цей важкий час належать його родині та друзям. Спочивай зі світом, Террі», — написано в офіційному акаунті «Челсі» в соцмережі X.


Як головний тренер «Барселони» Венейблс ставав чемпіоном Іспанії в сезоні-1984/1985. З «Тоттенхемом» англійський фахівець вигравав Кубок Англії у 1991 році та Суперкубок Англії того ж року. Граючи за «Челсі», Венейблс ставав володарем Кубка Футбольної ліги 1965 року.


Також Венейблс очолював збірну Англії (1994–1996 р.), Лідс, Кристал Пелас та інші команди.