25 листопада 2023 17:20
1

Срна заявив, що за фол на Бондарі мала бути червона: "Думаю, що з таким підходом українські арбітри ненадовго затримаються в Європі"

Спортивний директор "Шахтаря" Даріо Срна заявив, що головний арбітр матчу з "Поліссям" (0:0) Микола Балакін помилився, коли не вилучив гравця суперника за фол у першому таймі.

«На жаль, хочу ще раз повернутися до вчорашньої гри, де суддя VAR пан Балакін припустився дуже серйозної помилки. І мовчати про це ми більше не можемо. З початку чемпіонату футболісти "Шахтаря" отримали п'ять червоних карток. Із них три видалення, на мою думку, були справедливими. Проте навіть легші наші фоли закінчувалися видаленнями, а вчора на 10-й хвилині була чиста червона картка на Бондарі, і це навіть ніхто не обговорює.


Не знаю, до кого з цим звертатися, тому звертаюся до УАФ та відповідних органів і хочу сказати, що це вже не випадковість. Мені це нагадало попередній чемпіонат, коли Мудрік у матчі з Рухом отримав червону картку на рівному місці. На початку цього чемпіонату Бондаренко, який взагалі в житті не фолив, вже дві червоні одержав, а також Чигринський, Ракицький, Гочолеішвілі – я хочу, щоб усі подивилися на ці червоні картки та порівняли з учорашнім фолом, де картку не дали. Ви знаєте, що «Шахтар» купив дві системи VAR, «Полісся» придбало один VAR – і це не для того, щоб їх судили інакше, а щоб український футбол мав порядок та чесність.

Але хочу сказати, що іноді краще, щоб арбітри судили без VAR, тому що я розумію помилки арбітрів, адже вони також люди, я розумію помилки, коли VAR немає. Однак учора була чиста помилка, яка не випадкова. Тому звертаюся, щоби цей момент розібрали. Пан Балакін судив у Європі, наскільки я розумію, дві гри за останні три-чотири тижні. Я пана Балакіна вважаю молодим і перспективним арбітром, але вчора він припустився дуже серйозної помилки, яка не відповідає його рівню. І я гадаю, що з таким підходом українські арбітри ненадовго затримаються в Європі.

І нехай на мене ніхто не ображається, але більшість арбітрів могли б подивитись на Катерину Монзуль та її бригаду, як вони судять. Вони можуть стати прикладом для багатьох арбітрів України. Дякую», – сказав Срна.



кроти два матчі не виграли і починають давити на суддів