25 листопада 2023 16:03

Ігор КОСТЮК: "Рух" – принциповий суперник. Ми знаємо, як вони всіма правдами і неправдами ставали чемпіонами"

Головний тренер «Динамо» U-19 Ігор Костюк прокоментував перемогу над «Рухом» (1:0).


– Які емоції від перемоги в кінцівці матчу?


– Так, ви бачили, що перший тайм ще обережно грали. А в другому таймі повністю володіли перевагою, створили достатню кількість моментів. Тривога трохи збила той напір, який ми давали. Але після тривоги також вийшли, продовжили ту ж динаміку, створили достатньо моментів, щоб вирвати перемогу, і забили ці м’ячі. Зрозуміло, що «Рух» – принциповий суперник. Ми знаємо, як вони всіма правдами і неправдами ставали чемпіонами. Для хлопців це дійсно було як дербі, віддати боржок за минулий сезон.


– Як вам вдається підтримувати бойовий дух під час таких довгих пауз, коли повітряні тривоги?


– Ми розмовляємо, розбираємо, мотивуємо гравців, щоб вони розуміли. Йде позитивна динаміка – «Шахтар», «Кривбас», «Рух»… Той настрій, який має буде на гру, він дійсно відповідає. Я завжди кажу хлопцям, що важкої роботи і без налаштування важко здобувати перемоги. Потрібно воювати кожний матч.


– Сьогодні Янчишин забив. Чи можна сказати, що він близький до оптимальної форми?


– Сьогодні він виконав величезний об’єм роботи. Я йому казав, всім кажу, що якщо будемо віддавати всі сили – будемо вигравати. І, як нагорода йому, наче вишенька на торті, той гол, який він забив і поставив крапку в матчі.


– Можна сказати, що Білий вже відновився?


– Він вже тиждень тренується у групі. Це той гравець, на якого ми розраховуємо. Потрохи будемо підключати його до ігор.


– У збірної України U-19 були нерівні результати. В якому стані хлопці повернулися?


– Психологічний стан непоганий. Але зрозуміло, що нам потрібно було максимально швидко за короткий термін психологічно та фізично привести їх в кондиції, щоб вони сьогодні виконали об’єм роботи і щоб емоції та сили залишилися.