24 листопада 2023 15:35

Олег ФЕДОРЧУК: "П'янич і Джеко свої найкращі матчі вже відіграли"

В раунді плей-офф відбору на Євро-2024 національна збірна України 21 березня 2024 року поміряється силами з футболістами Боснії та Герцеговини.

Відомий у минулому футболіст, який потім добре проявив себе й на тренерській ниві, а нині ще й авторитетний експерт Олег Федорчук ексклюзивно для Sport.ua розповів кого вважає фаворитом в цьому півфіналі шляху В:


– Ще кілька сезонів тому я б назвав шанси української та боснійської збірних – рівними. Але останнім часом ситуація дещо змінилася, вважаю, що багаторічні лідери балканців Міралем П'янич, Едін Джеко свої кращі матчі вже зіграли, тоді, як наша молодь помітно додала й тому фаворити, на мій погляд, українці , в відсотках, десь 60 на 40.

Також важливо, що в нас ще ветерани не сказали свого останнього слова, а ціла група гравців задіяна в топ-чемпіонатах й змушує з собою рахуватися, нарешті, в України дуже потенційно сильна атака.


Що непокоїть, передусім, формат, коли все вирішується в одному протистоянні. В поєдинках навиліт можливі сюрпризи й далеко не завжди гору бере більш сильний. Тут дуже багато буде залежати від того хто з тренерів візьме на озброєння більш ефективну тактику. Та й терміни проведення гостьового матчу не з сприятливих для футболістів з чемпіонату УПЛ, де команди в березні тільки набирають розгін.


Все ж, як би там не було, я вірю в Сергія Реброва та його підопічних, що вони врахують кожну дрібницю при підготовці й подолають боснійський бар'єр на шляху до фінальної частини Євро-2024.


Фото - Миколаївський спорт