24 листопада 2023 12:41

"Першим ділом знімає труси і бере в руки телефон": наставник "Динамо" Загреб пояснив, чому вигнав з команди ексдинамівця Михайличенка

Головний тренер загребського Динамо Сергєй Якіровіч згадав інцидент, через який йому довелося вигнати українського лівого захисника Богдана Михайличенка з хорватської команди.

Сергєй Якіровіч розповів, що після матчу групового етапу Ліги конференцій в Косово, де команда українця поступилася 0:2 місцевим Балканам, Богдан Михайличенко не надав якогось значення негативному результату. Тренер Динамо назвав дії, які його неймовірно обурили.


«Після поразки від Балкані в Прштині я вирішив вигнати його. Хоч уболівальники і думають, що я зробив це через його гру, але це неправда. Тому що якби я керувався цими критеріями, то вигнав би одразу 10 осіб!


Просто якщо ти приходиш у роздягальню після гри, першим ділом знімаєш труси і береш у руки телефон, легковажно розмовляєш, як ні в чому не бувало, це говорить багато про що».


Тренер хорватської команди пояснив, чому так жорстко відреагував.


«А я в цей же час злюся через поразку, половина гравців громить роздягальню! Ти ж перебуваєш у роздягальні тільки фізично, подумки ти літаєш в іншому місці. Тому я вважаю, такі гравці нам не потрібні. Вони недооцінюють Динамо, це важливо підкреслити», – сказав Якіровіч в інтерв'ю Germanijak.


Михайличенка було включено до стартового складу в тому матчі та було замінено на 79-й хвилині.


Віктор Вацко стверджував, що Михайличенка було виключено зі складу Динамо через «протистояння нової влади клубу зі старою владою».


Захисник збірної України приєднався до Динамо Загреб на правах вільного агента, розірвавши контракт з Андерлехтом.


26-річний Михайличенко в сезоні 2023/24 провів у Динамо Загреб 15 матчів у всіх турнірах, на його рахунку два асисти.