19 листопада 2023 15:22

"Не думаю, що він зміг би працювати, як вимагав Лобановський": Михайличенко назвав легендарного футболіста, який не заграв би в "Динамо"

Фото - ua.depositphotos.com


Колишній півзахисник київського Динамо та італійської Сампдорії Олексій Михайличенко у ексклюзивному інтерв'ю порталу «Український футбол» порівняв обидві даних команди.


За словами Михайличенка, сильнішими все ж були кияни:


«На мій погляд, Динамо було сильніше, хоча Сампдорія виграла Кубок Кубків у 1990 році. Я пам’ятаю півфінал Кубка європейських чемпіонів 1986/87 проти Порту. Динамо тоді трохи не вистачило для виходу у фінал.


У нас була дуже потужна команда. Теж саме було у 1999 році. Динамо було сильніше Баварії, але не пощастило, не вистачило футбольного нахабства та фарту».


Також експівзахисник розповів, кого зі своїх одноклубників з Сампдорії взяв би у Динамо, в якому він грав:


«Тільки Віаллі, та й то – в запас. Манчіні? Він хороший футболіст, але не зміг би грати в ту гру, яку сповідувало Динамо. В Сампдорії вся гра будувалась навколо нього, у київській команді такого б точно не було.


Я не думаю, що Манчіні зміг би працювати на команду, як того вимагав Лобановський. Заваров був кращим за Манчіні, якщо порівнювати за матчами збірних».


У Динамо в 1982-1990 роках Михайличенко провів 158 матчів, в яких забив 44 голи.


Разом з киянам він тричі вигравав чемпіонат та Кубок CРСР, а також здобував Кубок володарів Кубків у 1986 році.


В складі Сампдорії у сезоні 1990/1991 експівзахисник провів 39 матчів, у яких забив чотири голи.


З генуезькою командою він став чемпіоном Італії та фіналістом Суперкубка УЄФА у 1990 році.