18 листопада 2023 15:58

Валерій БОНДАР: "Радієм снігу, але думаємо про те, як нашим хлопцям там зараз холодно. Хочемо подарувати їм позитивні емоції"

Захисник збірної України Валерій Бондар розповів про підготовку до матчу відбору Євро-2024 проти Італії.


– Близько вже матч з Італією, активно йде робота. Сьогодні чергове тренування – і воно під першим снігом. Як тобі цей момент? Здається, хлопці зраділи.


– Так, дуже зраділи першому снігу в цьому році. Як маленькі діти радіють. Ми радіємо снігу, тому що це передвіщає Новий рік, але, ми думаємо за те, як нашим хлопцям там зараз холодно.

І, звісно, якось хочеться їм допомогти, а саме емоціями, які ми можемо подарувати 20-го числа. Звісно, ми зробимо все для того, щоб їх порадувати і подарувати їм позитивні емоції.

– Заради справедливості, скажемо, що вам також не зовсім солодко, бо бутси ж у вас тоненькі. Скажи чесно, холодно? Рятує тільки те, що бігаєте?


– Так, трішки холодно, замерзають ноги, але ми вже звикаємо до цього. Трошки важко, тому що поле важке, але нормально.

– Сьогодні на цьому полі завершальне вже тренування. Ще завтра потренуємося на «Арені Гданськ», потім поїдемо в Леверкузен. Як відчуття, бо тренерський штаб активно працює над структурою гри, над тактичною моделлю. Як зараз взаємопорозуміння, як робота?


– Так, треба трішки згадати ці напрацювання, які ми маємо, і вже насамперед готуватися до матчу з Італією. Дуже багато треба показати, подивитись і зрозуміти, як ми будемо діяти. Саме тут ми сьогодні працювали над цими моментами. Думаю, тренерський штаб нам довів усі ті моменти, які вони хочуть від нас бачити.


– Ти тривалий час лікувався, тому для тебе це перший виклик за Сергія Реброва.


– Другий. Але тоді також травмувався.


– Маю на увазі, коли ти вже взяв участь в роботі. Тоді був, але також була травма. Це тобі не давало можливість відчути десь стиль роботи Реброва. Як тобі?


– Як і в перший раз, коли ми познайомилися – дуже позитивні емоції, дуже хороший тренерський штаб. Звісно, це велика гордість, коли ти приїжджаєш до національної збірної і коли ти маєш право представляти нашу країну. Це дуже велика відповідальність для мене, я дуже радий перебувати тут.


– Ну а стиль роботи як, цікаво?


– Звісно, цікаво, тому що у кожного він різний, і ти береш від кожного щось краще і з кожним днем стаєш більш розвинутим у всіх планах, тому що тренери різні, дають все краще, і ти вже береш від них все краще.

У понеділок подивимося, на що ми здатні. Дуже хочемо потрапити туди, де ми мріємо бути, – сказав Бондар.