16 листопада 2023 19:08

Збірна України обіграла "Лехію" завдяки голам Піхальонка та Назарини

6 листопада у польському Гданську відбувся товариський матч між командою «Лехія» Гданськ та збірною України (0:2). Команди грали на арені Polsat Plus Arena у Гданську, побудованій до Євро-2012.


У спарингу було дозволено 10 замін для кожної команди, і тренерський штаб синьо-жовтих під керівництвом Сергія Реброва зміг перевірити у справі майже всіх футболістів.


Цікаво, що троє українських футболістів – Богдан Сарнавський, Іван Желізко та Максим Хлань – вийшли на поле в основі у «Легії» Гданськ.


Українська збірна забила по голу в кожному таймі. На 24-й хвилині Олександр Піхальонок відкрив рахунок у матчі для збірної України (1:0). Після перерви, на 58-й хвилині, Єгор Назарина подвоїв перевагу синьо-жовтих (2:0).


Цікаво, що матч проходив за зачиненими дверима, і відеотрансляція не проводилася. Тренерський штаб синьо-жовтих прийняв таке рішення, щоб не видавати секрети тактичної підготовки італійцям.


Синьо-жовта збірна готується до матчу проти Італії (20 листопада у Леверкузені), переможець якого отримає путівку до фінального раунду Євро-2024. У разі поразки команда Реброва майже напевно отримає резервний шанс та зіграє у плей-оф кваліфікації у березні 2024 року.


Товариський матч, 16 листопада, 17:00. Гданськ (Польща)


Лехія Гданськ – збірна України – 0:2


Голи: Олександр Піхальонок, 24, Єгор Назарина, 58.


Лехія Гданськ (старт): Богдан Сарнавський, Давід Бугай, Андрей Чіндріс, Бартош Бжек, Мілош Калагур, Іван Желізко, Ріфет Капич (с), Кацпер Сезонєнко, Каміло Мена, Лукаш Зявінськи, Максим Хлань.