15 листопада 2023 11:45

Деку про "Барсу" без Мессі: "Ми втратили найкращого гравця в історії та виграли Ла Лігу"

Деку вважає, що "Барселона" успішно проводить зміну поколінь.


"Ми виграли Ла Лігу, коли люди говорили, що "Барсі" знадобляться роки, щоб зробити це знову. Не забувайте, що ми втратили найкращого гравця в історії. Лео тут більше немає, і ми думали, що це буде великою драмою доти, доки ми не почнемо знову завойовувати трофеї.

"Барсу" покинуло ціле покоління гравців, таких, як Серджі Бускетс. Я б хотів, щоб у нас був ще один Бусі. У нас були Жорді Альба, Жерар Піке - знакові гравці. Тренеру складно справлятися з цим процесом. У Хаві це вийшло. Ми продовжили з ним контракт. Ми впевнені в ньому на 100, на 200 відсотків.

Чи хочемо ми вдосконалюватися, грати краще? Звичайно. Ми не можемо цього приховувати, ми не можемо заперечувати, що нам потрібна більш приваблива команда.

Інша справа - знати, чому ми не можемо досягти цього рівня. Ми знаємо, що в нас були доступні не всі гравці, і потроху повертаємо їх. Ми обговорюємо це щодня. Хаві більше, ніж будь-хто інший, хоче грати краще.

Ми знаємо, у чому нам потрібно вдосконалюватися, але ми також не можемо забувати про хороше або про те, хто ми такі. Це важливо", - сказав спортивний директор "Барселони" в інтерв'ю RAC1.