12 листопада 2023 16:08
4

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "У "Динамо" непроста ситуація, але завдання, які стоять перед клубом, незмінні"

Прес-конференція наставника "Динамо" Олександра Шовковського після матчу з "Кривбасом".

- Останнім часом нам непросто здобувати такі бажані очки. За цей час ми намагалися вивести хлопців на потрібний емоційний рівень. Дати їм новий сплеск бажання грати у футбол та грати в нього так, ми хочемо. Десь сьогодні ми мали помилки, десь пощастило. Я чудово знаю Юрія Миколайовича. Знаю, в якому футболі грають його команди. Наскільки агресивно вони це роблять. "Кривбас" знаходився на першому місці і, гадаю, і далі показуватиме потужну гру. Сьогодні ми навіть у думках не могли припустити, що можемо програти супернику в бажанні, мотивації та самовіддачі. У таких компонентах, які зрівнюють команди у сучасному футболі. А далі зіграли свою роль наші тактичні напрацювання.


- Що ви думаєте про вилучення Безкоровайного?


- Наскільки я розумію, ми маємо органи, які за це відповідають. Епізод був цікавим з погляду трактування. З нашої – це червона картка. З погляду "Кривбасу", можливо, жовта. Я думаю, що жовтої картки Ваната не було, коли він послизнувся. А в ідентичному епізоді, коли Тимчик був попереду захисника, то жовтої картки не дали. Судді трактують моменти по-своєму. У випадку з Ванатом, то він був попереду і мав перевагу. Тим більше, є система VAR, яка могла б підказати, що там достатньо жовтої картки.


- У першому таймі "Динамо" грало у "ніжний" футбол. Гравці падали від будь-якого дотику. Це була така установка чи винне поле?

- Ви побачили, що ми грали "ніжно". Я побачив, що ми грали агресивно та більше вперед. Вигляд з вікна однаковий всім, але кожен бачить по-своєму.


- Ви вважаєте, що нормально вбивати інтригу на початку матчу між лідерами Прем'єр-ліги?


– Я вважаю, що суддям треба думати не про інтригу, а про порушення. Якщо вони є – показувати картки.


- Що за вас змінилося всередині команди? Яка ваша мета, як у головного тренера?

- У нас непроста ситуація, але завдання, які стоять перед клубом, незмінні.

- Що з Шапаренком?

- На жаль, він зазнав пошкодження і зараз відновлюється. Сподіваюся, що найближчим часом він почне індивідуальні тренування.

Кріворожская школа журналістікі))
Парочка вопросов от злых криворожских журналистов)
виправили нарешті)
"здобувати окуляри" )))))