12 листопада 2023 10:02

"Демонструє відчуття справжньої "дев'ятки". Преса Іспанії у неймовірному захопленні від гри Довбика і Циганкова

Артем Довбик знову відзначився голом у матчі чемпіонату Іспанії. Асистував українському форварду співвітчизник Віктор Циганков. Обидва українці отримали позитивні відгуки в ЗМІ.


11 листопада в рамках іспанської Ла Ліги Жирона обіграла Райо Вальєкано на його полі з рахунком 2:1. Перший забитий м’яч організували українські легіонери каталонців – Віктор Циганков віддав асист на Артема Довбика, який уже має в своєму активі сім голів за жирондінців.

Іспанська преса одразу відреагувала на черговий успіх українців:

Sport.es

Циганков: «Був дуже активним на фланзі і саме його передача стала причиною першого голу каталонців, з розкішним асистом на свого співвітчизника. Він також асистував Довбику в іншому моменті, який завершився голом Савіо після відскоку».

Довбик: «Український нападник додавав від матчу до матчу. Почав він дуже невпевнено і з невеликою точністю, але під завісу тайму вразив ворота».

Mundo Derpotivo

Циганков: «Українець завжди бачить те, чого не бачать інші, і обслуговує свого найкращого партнера для взяття воріт».

Довбик: «Знову став орієнтиром в атаці, демонструє відчуття справжньої «дев'ятки».

AS

«Перші 20 хвилин домінували господарі поля, але потроху Жирона почала перехоплювати ініціативу, особливо завдяки партнерству Циганкова та Мартіна. Саме вони допомогли зрівняти рахунок, коли Довбик отримав м'яч і влучно пробив у ворота під завісу тайму».

Marca

Довбик: «Українець показав, що він відмінний «дев'ятий» номер, контролював зону».

Циганков: «На 65-й хвилині після чудової передачі Циганкова м’яч опинився у ногах Довбика, який пробив, але македонець Димитрієвський зробив приголомшливий сейв. Але після рикошету м’яч опинився в ногах у Савіо, який влучно пробив».

Для Циганкова це другий асист у цьому сезоні. Довбик відзначився вже сьомим голом за Жирону, також він має в своєму активі чотири результативні передачі.


Каталонська команда, за яку грають українці, продовжує лідирувати в чемпіонаті Іспанії, маючи 34 в активі.


У листопаді Жироні ще належить зіграти на своєму полі з Атлетіком Більбао.