11 листопада 2023 15:30

Що змінив Ребров в українському футболі? Кузнецов дав чітку відповідь, навівши приклад

Головний тренер збірної України U-19 Олег Кузнецов поділився деталями того, що змінив Сергій Ребров після свого приходу до національної команди.


Головний тренер юнацької збірної України Олег Кузнецов дав ексклюзивне інтерв'ю для сайту «Український футбол».

У ньому спеціаліст розповів, що змінилося у структурі збірних після приходу на пост головного тренера національної команди Сергія Реброва.

«Тільки коли в головну збірну прийшов Ребров, він призначив Мельгосу відповідальним за всі юнацькі збірні. В серпні Унаї збирав усіх тренерів юнацьких збірних в Ужгороді і за кожною командою закріпив скаута, який допомагає слідкувати за гравцями. Але можливості у них також обмежені.

Скаути – це молоді хлопці, які не можуть виїхати за кордон, щоб переглядати гравців. Поки що робота наших скаутів орієнтована по Україні. Скаутська робота у нас тільки налагоджується. Прізвищ у нас є дуже багато на олівці, будемо слідкувати».

Окрім цього, Кузнецов згадав першу розмову з Мельгосою, який нині очолює збірну U-21.

«Він надав нам дуже корисну інформацію. Вся робота юнацьких збірних, навіть вправи на тренуваннях і виклик гравців, буде побудована для допомоги головній команді Реброва. Як єдина цілісна вертикаль.

Це європейський підхід – щоб усі гравці сповідували одні і ті ж принципи, і якщо їх викличуть у першу команду, то вони розуміли, що від них хоче Ребров. Мельгоса показував нам відеоматеріали, ми багато спілкувались. Вчитись ніколи не пізно».

Тренер розвинув цю тему, згадавши принципи гри Реброва, про які йому розповів Мельгоса.

«Це контроль м’яча, як виходити із оборони в атаку. Там багато моментів. Може для нас, професіоналів, це і не нове, але корисно було нагадати. Мельгоса нам розповів, як ми повинні будувати свою роботу в юнацьких збірних.

Чи спілкувався зі мною Ребров, як з тренером збірної U-19? Поки що ні», – сказав Кузнецов для «УФ».

Ребров став головним тренером національної команди на початку літа цього року. Його контракт розрахований до 31 липня 2026-го.


У листопаді основна збірна України зіграє проти Італії у вирішальному матчі за вихід на Євро-2024. Поєдинок запланований на 20 число.


Юнацька команда 15 листопада зустрінеться з Мальтою, 18-го – з Косово та 21-го зіграє проти Словаччини. Усі матчі пройдуть в рамках відбору до Євро-2024 U-19.


Фото: УАФ