10 листопада 2023 00:15

Ліга Європи. "Вест Хем" втримав перемогу над "Олімпіакосом", "Марсель" переграв АЕК, "Фрайбург" влаштував розгром

В грамках 4-го туру групового етапу Ліги конференцій 2023/24 було проведено матчі в групи А, В і Н.


Ліга конференцій УЄФА 2023/24, 4-й тур


Вест Хем – Олімпіакос – 1:0

Голи: Пакета, 72


Фрайбург – ТСЦ Бачка-Топола – 5:0

Голи: Рьоль, 24, Еггештайн, 56, Вайсгаупт, 69, Адаму, 80


АЕК Афіни – Марсель – 0:2

Голи: Мбемба, 25, Сарр, 90+3


Гекен – Мольде – 1:3

Голи: Хрстіч, 65 – Гульбрандсен, 16, Еріксен, 24, 86


Група А


Лідери квартету – Вест Хем і Фрайбург – здобули синхронні перемоги. Англійці у рідних стінах переграли Олімпіакос, а єдиний гол забив Пакета. Німці у не менш рідних стінах влаштували "маніту" ТСЦ Бачці-Тополі (5:0). Завдяки цьому "молотобійці" й "містяни" набрали по 9 очок.


Лондонці тримаються на вершині групи завдяки тріумфу в особистій зустрічі з Фрайбургом. У греків лишень чотири залікових бали, а серби йдуть на дні з одним очком.


Група В


У паралельному поєдинку Марсель здобув виїзну звитягу над афінським АЕКом. Перший гол на 25-й хвилині забив Мбемба, а другий (і останній) наприкінці гри провів Сарр. 0:2. Як наслідок, французи обійшли Брайтон і вирвались у лідери групи В.


Марсель мав у своєму активі 8 залікових балів, команда Роберто Де Дзербі відстала на один, а греки йдуть третіми з 4 очками. Аякс з 2 набраними пунктами замикає квартет.


Група Н


Скандинавські розбірки між шведським Гекеном і норвезьким Мольде завершились на користь останніх – 1:3. Внаслідок цієї поразки гетеборзький колектив втратив шанси на євровесну, залишившись з нулем очок після чотирьох турів.


Мольде тримається третім з 6 заліковими балами. Карабах йде вище завдяки перемозі в особистій зустрічі з норвежцями, а Баєр лідирує з 12 пунктами в активі.