7 листопада 2023 10:25

Валерій ФЕДОРЧУК: "Матч дав зрозуміти чому "Полісся" і "Кривбас" так впевнено складають конкуренцію "Шахтарю" та "Динамо"

Колишній гравець "Динамо" Валерій Федорчук проаналізував гру лідерів чемпіонату "Полісся" - "Кривбас" (1:1) у межах 13-го туру УПЛ.


— Дуже сподобався матч. Він дав зрозуміти, чому цього сезону і Полісся, і Кривбас так впевнено складають конкуренцію Шахтарю та Динамо і перебувають на перших сходинках в турнірній таблиці.

— Давайте деталізуємо…

— У цих командах мені подобається їхня швидкість та наскільки вони збалансовано грають. У них немає серйозних проблем у жодній з ліній. Вони мають хороші швидкості і добре вибігають в контратаки.У сучасному футболі це один з ключових факторів якості.

— Давайте розберемо гол Кузика у ворота Полісся…

— Можна відзначити передачу Стецькова. Але передусім кинулося в очі, що оборона Полісся дала можливість її зробити, утворивши великий розрив між центральними захисниками. До того ж, не була дотримана лінія, аби створити офсайдну пастку, адже затримався нижче лівий захисник. Добре вбіг Кузик, вийшовши віч на віч. Я думаю, передусім це помилка захисту Полісся — не синхронні дії гравців оборони.

— А як щодо голу Козака у ворота Кривбаса?

— Житомиряни добре вибігли в контратаку, адже команда має хорошу швидкість. Класична діагональна передача, плюс індивідуальна майстерність Козака. Мав бити в дальній, але пробив у ближній з-під суперника, воротар не бачив.

— Чи можна говорити, що якась з команд награла в цьому матчі на перемогу?

— На початку гри Кривбас був більш настирливий. Але напевно на другий тайм вони вийшли грати якщо не по результату, то діяти спокійно і упіймати суперника на контратаці. А от Полісся на другий тайм вийшли набагато мобільнішими, розуміючи, що хочуть забити. І ця настирливість призвела до забитого голу.

— Чи варто відзначати персоналії?

— Важко, мені сподобалися командні дії обох. У складах грають не те, щоб дуже імениті гравці, але дійсно досвідчені на рівні УПЛ, тому вони і показують стабільну гру та здобувають стабільні результати.