6 листопада 2023 16:33

"Це точно команда з 9-го місця? У кого в Україні кращий підбір гравців?". Вацко відповів на слова Луческу про молодий склад "Динамо"

Коментатор Віктор Вацко висловився про слова Мірчі Луческу, що в «Динамо» у нього була молода команда.


– Мене трохи зачіпає, коли Луческу спекулює думкою, що в нього молода команда, що в нього, як він каже, тільки гравці з академії. От об’єктивно, хіба ця команда – не претендент на чемпіонство? Я говорив улітку, що єдина і серйозно проблемна позиція – центральний захисник.


Але Луческу тут трохи лукавить, коли говорить, що просив про підсилення, а керівництво відмовляло йому в трансферах. Він також свого часу відмовлявся від центрального захисника. То, кажуть, не влаштовували гравці, яких пропонували. Потім жив ідеєю, що виховає нового Забарного, але в підсумку закопав прогрес усіх трьох молодих динамівців, що подавали великі надії.


Хто забув, я нагадаю, що колись Сирота, ще до появи Забарного, був найбільшим молодим талантом динамівського центру оборону. Йому пророкували величезне майбутнє: фактура, ліва нога, розумний, з хорошим пасом, з непоганою швидкістю – повний набір позитивних якостей сучасного центрбека, які Луческу повинен був розвивати. А зараз всі говорять: «Психологічно нестійкий». Із не придбанням центрального захисника «Динамо» дало в найбільшу штангу, якщо говорити про трансферну роботи, зокрема цього літа.


Про центрфорварда ще можна згадати, туди б теж конкуренція Ванату не завадила б. Хоча з іншого боку, всі ж говорили і писали про Діалло, як центрального нападника, що він у порядку і все, там закрите питання. Знову ж таки, якщо дивитися на склад «Динамо», де тут недосвідчена команда? Там 12 футболістів з досвідом виступів у національній збірній України, там півфіналісти молодіжного чемпіонату Європи.


Вдумайтеся, це точно команда з 9-го місця? У кого в Україні сильніший підбір гравців? У «Кривбаса»? «Полісся»? «Чорноморця»? «Дніпра-1»? Чи «Руху»? Я не впевнений і досі, що у «Шахтаря» така ж глибина складу, якщо брати до уваги досвідчених гравців. Я впевнений, що ця команда повинна була конкурувати зі «Шахтарем» за чемпіонство.


Чому цього не сталося? Чому цього сезону ми говоримо, що «Динамо» на полі не збалансоване? Чому не демонструє цілісного футболу протягом всього поєдинку в більшості матчів? Чому стільки помилок у футболістів, насамперед оборонної ланки? Чому ми не відзначаємо прогресу жодного футболіста «Динамо» протягом цього сезону? Ці проблема – це тренерське питання.


Я знаю, що великою проблемою був тренувальний процес Луческу. Постійно, кожного дня, із року в рік, все одне й те ж саме. Нічого нового. Якщо в перший сезон для команди це був ефект новизни і приходив результат, то з часом ця монотонність і рутинність приїлася. Мірча не здатен був дати цьому «Динамо» правильні емоції, які давав у перший сезон своєї роботи з командою.