6 листопада 2023 09:33

Майкл Оуен: "Поведінка Артети - єдиний ганебний момент матчу з "Ньюкаслом". Це шкодить грі більше, ніж будь-яке неправильне рішення"

"Ньюкасл" обіграв "Арсенал" в 11-му турі АПЛ. Єдиний гол на 64-й хвилині забив Ентоні Гордон, гольовий пас записали на рахунок Жоелінтона - бразилець під час боротьби за м'яч у воротарському майданчику "канонірів" штовхнув у спину захисника Габріела, перед цим також м'яч міг вийти за бокову лінію. Також ВАР перевіряв, чи не було офсайду під час атаки "сорок".


Головний арбітр Стюарт Еттуелл кілька хвилин консультувався з відеоасистентом і прийняв рішення зарахувати гол. Дивитися повтор самостійно він не став.


Після матчу головний тренер "канонірів" Мікель Артета висловив невдоволення рішенням арбітра: "Як, чорт забирай, його зарахували? Абсолютна ганьба. Є речі, які не дозволені у футболі ні в Англії, ні в Китаї".


Згодом "Арсенал" підтримав критику суддівства з боку Артети в офіційній заяві: "Неприпустимі помилки. АПЛ - найкраща ліга у світі, і вона заслуговує на краще".

Майкл Оуен засудив скарги Мікеля Артети та "Арсенала" на суддівство.


"Матч "Ньюкасла" з "Арсеналом" був чудовим видовищем. Дві найкращі команди показали себе. Поведінка Артети була єдиним "ганебним" (як він висловився) моментом. Звичайне явище, яке завдає грі більшої шкоди, ніж будь-яке неправильне рішення.


Те, що клуб тепер опублікував заяву зі скаргами на рівень суддівства, - це погано і, на жаль для "Арсеналу", абсолютно негідно", - написав колишній гравець "Ліверпуля", "Ньюкасла" і МЮ.