5 листопада 2023 11:40

Стефан РЕШКО: "Луческу треба було розпрощатися з "Динамо" значно раніше"

Після поразки в дербі від «Шахтаря» (0:1) головний тренер «Динамо» Мірча Луческу вирішив піти у відставку.


В розмові з кореспондентом Sport.ua 76-річний колишній гравець «Динамо» Стефан Решко дав свою оцінку роботі румунського фахівця в київському клубі:


– Розпочинав Луческу по-чемпіонськи. Одержавши в своє розпорядження доволі боєздатну команду він подбав про створення необхідного мікроклімату і його нові підопічні без особливих зусиль перемагали у всіх турнірах на всеукраїнській арені. Але після того, як «Динамо» вигідно продало своїх лідерів і взамін не придбало кваліфікованих виконавців, я засумнівався, що далі в Мірчі все буде гаразд.


– З цього місця, будь ласка, більш конкретно.
– Коли Луческу впродовж багатьох років очолював «Шахтар», то клубне керівництво створило йому дуже комфортні умови, купуючи за великі гроші кваліфікованих бразильців. Адже не секрет, що Луческу завжди робив ставку саме на легіонерів.В «Динамо» ситуація була зовсім іншою. Швидше всього, клубне керівництво розраховувало, що румунський керманич готуватиме «зірок» з доморощених виконавців. А з цим в Мірчі з різних причин виникли проблеми. Саме цим можна пояснити непереконливі результати киян в останні роки, як на міжнародній, так і внутрішній арені.


– Ви вважаєте, що в «Динамо» Луческу вичерпав себе?
– Я б не говорив так категорично. Все ж, Луческу досягнув в своїй тренерській кар'єрі чималих успіхів. На мій погляд, йому треба було піти раніше, коли переконався, що клубне керівництво не має змоги підсилити склад якісними новачками. Можливо, в якійсь іншій закордонній команді Мірча знову був би на видноті.


– Олександр Шовковський біля керма «Динамо» це надовго?
– Важко сказати. Все залежатиме від результатів динамівців в найближчих турах і від планів президента ФК Ігоря Суркіса. Хоча, коли відверто, перспективи в киян не обнадійливі.