2 листопада 2023 21:30

Олександр ХАЦКЕВИЧ: "Якщо Суркіс не купив Луческу футболістів, значить, тренер не був такий наполегливий"

Колишній тренер «Динамо» Олександр Хацкевич поділився думкою про трансферну політику київського клубу.


– Чому «Динамо» ніким не посилилося у літнє трансферне вікно, не беручи до уваги вільних агентів та повернення орендованих гравців? Чому Суркіс витратив у рази менше, ніж Ахметов у «Шахтарі», хоча посилення після провального минулого сезону напрошувалося само собою?

- Тренер також має вимагати від президента трансферів. Він, як менеджер, збирає команду під своє бачення футболу. Коли Луческу прийшов у «Динамо», команду було зібрано, він не привів жодного футболіста. Вчитель прийшов, коли клас був готовий.

Луческу скаржиться, що пішло 11 футболістів, але ж ти досвідчений тренер, бачиш, які позиції треба посилити, то наполягай на цьому! В мій час теж пішло 11 футболістів, і якщо порівняти прізвища – це небо та земля. Назву лише віцечемпіона світу Віду, гравця збірної Португалії Антунеша, Ярмоленка, Мбокані, Гонсалеса. Але ми заново зібрали команду і зробили її конкурентною в Лізі Європи.

Якщо Суркіс не купив Луческу футболістів, значить, тренер не був такий наполегливий. Напевно, Луческу бачив перспективу у цих гравцях. Тому тут питання має бути не лише до Суркіса, а й до Луческу. Він має бути повноцінним менеджером, - сказав Хацкевич.