2 листопада 2023 20:07

Мережу клінік Роналду та Джорджини з пересадки волосся перевірять на ухилення від ПДВ в Іспанії. Податкова вважає їхні послуги естетичними, а не медичними

Клініки Кріштіану Роналду та Джорджини Родрігес перевірять на ухилення від податків.


За інформацією El Confidencial, податкова служба Іспанії відкрила справу стосовно мережі клінік Insparya Hair Medical Clinic , що належить Кріштіану Роналду та Джорджіні Родрігес. Імовірно, у період з 2019 по 2021 рік клініки надали рахунки без урахування ПДВ не менше ніж 218 клієнтам.

Повідомляється, що компанія класифікувала послуги з пересадки волосся як «медичні послуги» з діагностики, профілактики та лікування алопеції» – згідно із законодавством Іспанії, медичні послуги не оподатковуються ПДВ. Однак податкова інспекція вважає, що послуги з трансплантації волосся мають естетичний характер і мають оподатковуватись у розмірі 21%. Також розпочато розслідування щодо сплати корпоративного податку у 2019-2020 роках.

Зазначається, що вартість деяких операцій з пересадки волосся в клініках варіюється від 4500 до 8750 євро.


В Insparya Hair Medical Clinic, у свою чергу, заявили, що всі закони оподаткування суворо дотримуються. Зокрема, компанія надала звіт ВООЗ та експертизу лікаря-дерматолога, щоб довести, що алопеція справді є захворюванням, а не естетичним дефектом.