31 жовтня 2023 11:15

Валерій БОНДАР: "Кілька днів тому у Києві бачив Шапаренка, динамівці дуже налаштовані на матч із нами"

Захисник Шахтаря Валерій Бондар відновився після важкої травми – перелому ключиці та вже знову грає в основному складі. Після чвертьфінального матчу проти Вікторії, в якому Гірники здобули впевнену перемогу, Валерій розповів про своє відновлення, зміни в команді при Пушичі, а також настрій на гру з Динамо.


– Як твоє здоров’я зараз?

– Я пропустив 2,5 місяці. Було дуже важко, але хочу сказати спасибі своїй дружині, моїм партнерам, медичному штабу за допомогу. Були моменти, коли сам не міг підвестися з ліжка. Ми разом проходимо цей шлях, як у добрі моменти, так і важкі. Я дуже радий, що зміг повернутися до ладу, до своєї улюбленої команди.

– Ти за десять днів провів три матчі – проти ЛНЗ, Барселони та Вікторії. Як ти оціниш ці ігри?

– Є куди рости. Я завжди незадоволений собою. Ми завжди можемо грати краще. До нас прийшов чудовий тренерський штаб із класними ідеями, які збігаються з нашими. Всі хлопці у захваті від того, що ми можемо показувати красивий футбол. Що вже змінилося в нашій грі за два матчі за Пушича: ми розіграємо м’яч, намагаємося знаходити вільного гравця, знаходити простір і скористатися цим простором. Також ми хочемо у третій зоні залишати наших нападників один на один із крайніми захисниками суперника. Наші гравці лінії атаки чудово вміють обігравати супротивника.


– Повернемося до міжнародних справ. Чому Шахтар провів такі різні тайми в Барселоні?

– Далося взнаки багато факторів. Спочатку був Даріо Срна виконувачем обов’язків головного тренера, а за день до матчу з Барселоною вже Маріно Пушич став нашим наставником. Так, у нашій грі були помітні відмінності, після перерви ми впевненіше заграли. Проти Барселони цілком можна грати і не важливо, в якому складі каталонський клуб вийде на поле у зустрічі-відповіді в Гамбурзі.

– Але там уже в основі вийде Роберт Левандовськи…

– Нехай грає. Це чудова нагода показати нам свої можливості на тлі таких майстрів. Ми постараємось на певних відрізках матчу показати, що ми кращі, як команда, ніж Барселона.

– У кубковій зустрічі проти Вікторії вам вдалося швидко забити і далі не мати проблем. Як би ти оцінив гру Шахтаря у цій зустрічі?

– Ми й планували швидше відкрити рахунок. Потрібно було забити у перші 15-20 хвилин гри та відчути впевненість у своїх силах. Також ми хотіли не дати можливості супернику тікати у швидкі контратаки та на щось розраховувати.


– У п’ятницю у Шахтаря – поєдинок із одвічним суперником – київським Динамо. Які думки перед класичним?

– Пару днів тому у Києві я бачив Миколу Шапаренка. Ми поспілкувалися з ним. Динамівці дуже налаштовані на цю гру. Знаю, що не гратиме Ванат. Для нашого суперника це проблема, адже Влад набрав гарної форми. Нам потрібно дивитись на нашу гру. Нічия нас не влаштує, адже ми хочемо стати чемпіонами.