30 жовтня 2023 16:50
2

Журналіст: "Невже Луческу у 78 років цікаво все це переживати. Невже йому приємний такий удар по його тренерському реноме?"

Журналіст і коментатор Віктор Вацко висловився з приводу становища Мірчі Луческу у "Динамо".

- Я не знаю, які думки у керівництва "Динамо". Я не знаю, у чому вони бачать проблему команди. Я не знаю, на яке місце має опуститися команда, щоб було вжито якихось заходів. Мене дивує, знаєте що? У Луческу футбольного досвіду більше, ніж у нас усіх разом. Він сам повинен бачити і розуміти потенціал ситуації. Він сам уже повинен зрозуміти за два трансферні вікна, коли він лише втрачав ключових гравців, а посилення не отримував, що буде не просто важко, а дуже важко. Невже йому у 78 років цікаво все це переживати. Невже йому приємний такий удар по його тренерському реноме? Тим більше, що він чи не найбільше у "Динамо" втратив після літнього скорочення зарплатної відомості.


Керівництво ж не повинно звільняти тренера. Тренер сам може подати у відставку. Зараз "Динамо" переживає серію без трьох перемог поспіль у чемпіонаті. Навіть минулого сезону, коли кияни фінішували четвертими, у них не було такої серії. Не знаю, чи ви звернули увагу на лаву запасних "Динамо" у матчі з "Колосом". Там наполовину дитячий садок. Мене здивувало, що після вилучення Ваната Луческу зробив лише одну заміну, випустивши Шапаренка замість Волошина. У ситуації, коли суперник пішов великими силами в атаку і залишав великий простір в обороні, Мірча зняв із гри одного зі своїх найшвидших гравців.


Ще здивувало, що Луческу більше ніким не посилив атаку. Беніто так і лишився сидіти. А решту опцій киян в атаці і не залишилося. Їх викосила епідемія травм. Ярмоленко, Діалло, Кабаєв травмованi. Хто має атакувати ворота "Шахтаря"? У наступному турі буде гра команд, які в схожих ситуаціях прийняли кардинально різні для себе рішення. "Шахтар" був незадоволений стилем гри ван Леувена та вирішив поміняти тренера. "Динамо" продовжує зберігати довіру до Луческу. А після "Шахтаря" у киян виїзд до "Кривбасу", який продовжує залишатися лідером чемпіонату.

Деньги не пахнут.
Припускаю що це проект Ахметова-Палкіна з руйнування Динамо. Дніпро і Зоря вже були успішно нетралізовані. Хто наступний. Кривбас? Полісся?