29 жовтня 2023 12:15

У Русина з’явився особистий "помічник": тренер "Сандерленда" назвав причину появи українця в основі команди

Головний тренер Сандерленду Тоні Мобрей прокоментував гру українського нападника Назарія Русина в матчі 14-го туру англійського Чемпіоншипу проти Норвіча (3:1).


У суботу, 28 жовтня, Назарій Русин вперше вийшов у стартовому складі Сандерленда на домашній матч з Норвічем (3:1).


Головний тренер господарів Тоні Мобрей пояснив, чому наважився поставити українського нападника в стартовий склад, а також розповів на якій позиції планує його використовувати.

«Русина привезли, ми заплатили за нього гроші, він не 18-річний хлопець, йому 25 років, і ми відчували, що він майже готовий. Назарій провів усі тренування та грав деякі ігри за U21.Він тут, тож давайте його поставимо.

Русина привезли сюди як нападника, а не лівого або правого вінгера. Його привезли сюди, щоб використовувати в центрі».


Мобрей розповів, що з адаптацією в Англії Русину допомагає український нападник молодіжної команди Тімур Тутєров.


«На всіх наших зустрічах цього тижня був Тимур, який для нього є перекладачем, це молодий український гравець. Ми навіть зробили для Назарія презентацію українською, щоб він усе зрозумів».


Також наставник Сандерленду зізнався, що задоволений виступом Русина в матчі з Норвічем, але в ідеалі він має віддячувати голами за наданну довіру.


«Мені приємно за Русина. Він наполегливо працював, увійшов у гру, йому буде надана ще одна можливість, і він повинен продовжувати намагатися її використати. В ідеалі він має забити гол», ‒ наводить слова Мобрея Sunderland Echo.