22 жовтня 2023 08:17

Ліліан Тюрам - про справу Галтьє: "Темношкірі мовчать, тому що їхні слова обернуться проти них"

Колишній гравець «Ювентуса» Ліліан Тюрам заявив, що у справі екс-тренера «ПСЖ» Крістофа Галтьє багато темношкірих мовчать, бо їхні слова можуть обернутися проти них.


«Я думаю, що у клубі є люди, які точно знають, що сталося. Думаю, що ці люди повинні говорити, щоб прояснити все, що ми чуємо. Мене це дуже чіпає, мене турбує те, що зацікавлені люди не кажуть, щоби правда вийшла назовні.


Гравці «Ніцци», якими тоді командував Галтьє, ніколи не коментували звинувачення на адресу тренера, обмежуючись натяками, як Дідьє Дігар. Заслуханий слідчими ніколи не висловлювався по суті справи, виявляючи єдину впевненість, що судова істина вийде назовні.


Слова молодого чорношкірого чи молодого північноафриканця потенційно можуть обернутися проти нього. Це проблема, яка виходить, знову ж таки, за рамки футболу. Занадто багато білих людей через свої забобони систематично підозрюють нас у брехні, коли ми засуджуємо расизм», — наводить слова Тюрама RMC Sport.


Справа Галтьє викликала переполох у футбольному світі. Воно спалахнуло 2022 року після того, як французькому тренеру приписали расистські висловлювання: «У нашій команді занадто багато чорношкірих та мусульман». Галтьє заперечував, що робив подібні коментарі.

15 грудня французький фахівець постане перед кримінальним судом Ніцци за моральне переслідування та дискримінацію, карані трьома роками тюремного ув'язнення та штрафом €45 тисяч.