21 жовтня 2023 22:36

"Тоттенхем" заборонив національні прапори на грі з "Фулхемом": "Футбольний матч не підходить для того, що можна розцінити як підбурювання"

"Тоттенхем" вжив заходів на тлі загострення конфлікту Ізраїлю з Палестиною.


"Шпори" повідомили, що на матч з "Фулхемом" у 9-му турі АПЛ буде заборонено проносити національні прапори.


«Клуб завжди вважав, що футбольний матч – це насамперед час для демонстрації відданості футбольній команді.


Футбольний матч не є підходящою ареною для демонстрації прапорів, політичних чи релігійних переваг чи чогось, що може бути розцінено як підбурювання. Це може включати показ національних прапорів під час політичних конфліктів, кампаній чи проблем», – сказано у листі, який «Тоттенхем» розіслав уболівальникам.


При цьому одна із груп фанатів, Spurs Israel, повідомила, що планує принести на матч із «Фулхемом» як прапори, так і банери.


«Ми, як і раніше, шоковані та вражені тим, що клуб не засудив руйнівні терористичні атаки ХАМАС на Ізраїль.


Ми надхненні тим, що багато вболівальників «шпор» у Великій Британії чинять на клуб тиск з метою змусити його змінити свою позицію, і вітаємо той факт, що фанати виступають із власними ініціативами на згадку про загиблих внаслідок терактів, у тому числі приносять прапори та банери .


Ми вважаємо, що рішення вболівальників публічно продемонструвати свою солідарність із ізраїльським народом стане важливим проявом підтримки в момент неймовірного болю та страждань», – заявив Охад Арідан, голова Spurs Israel.