19 жовтня 2023 19:20
1

"Я підписав і поїхав в шоці": екскапітан "Динамо" розповів, як Суркіс запропонував йому шалений контракт

35-річний Микола Морозюк пригадав часи, коли він грав за Оболонь на правах оренди, а Ігор Суркіс умовив його повернутися в Динамо, підписавши вигідний контракт.


Колишній гравець Динамо» Микола Морозюк в інтерв’ю Еллі Іванюкович для FanDay розповів, як переховувався від Ігоря Суркіса, коли грав на правах оренди в Оболоні і не хотів продовжувати контракт з Динамо.


«Коли я був в оренді в Оболоні, в мене рік контракту з Динамо залишався, і я відмовлявся підписувати нову угоду. Ігор Суркіс не хотів мене відпустити в оренду на рік. Довго ми його вмовляли, там і Максимов просив його, щоб мене відпустили. І він мене все ж відпустив на рік в оренду».


Після цього Миколі зателефонував Олександр Алієв:

«Проходить три місяці, мені дзвонить Саня Алієв. Я побачив його і Ігоря Михайловича, вони були на грі нашій з Металургом (Запоріжжя). І він мені після гри дзвонить: передзвони Ігорю Михайловичу. Я розумію для чого. Дивлюсь, мені з прийомної дзвонять-дзвонять, я не беру».


Також Морозюк розповів про те, як Ігор Суркіс покликав до свого офісу:


«Потім Рома Єрьоменко дзвонить і каже – там тебе всі шукають, чого ти трубку не береш. Я в двох словах пояснив, чого я не хочу. І тут у мене перебір жовтих карток, я пропускаю тур на відкриття «Донбас Арени» в Донецьку. І я собі думаю, завтра Динамо грає, куплю собі квиток, десь сяду і подивлюсь, Динамо давно вживу не бачив. І я брудний в формі, прямо з тренування, не мився, приїжджаю на Динамо, паркуюсь, йду в касу, беру квиток і в машину. І дивлюсь навколо моєї машини охорона. І тільки палець такий Ігоря Михайловича – сюди. Каже – до мене в офіс».

Микола розповів і про деталі розмови з президентом клубу:


«Вже все, тікати немає куди. І я в такій не зовсім свіжій формі йду. Заходжу до нього, він в хорошому настрої. Починаємо говорити, він каже: чого трубку не брав? Я – не знав. Далі каже: давай підпишемо новий контракт. Я: ну ви ж знаєте, я не хочу. Я максимально не готовий був в тій ситуації».

Суркіс запропонував тоді Морозюку обговорити умови зарплати:

«І він каже: яку зарплату хочеш? Я ж знаю свої пацани скільки отримують. І потім, коли ми вже дійшли до розмови про конкретні гроші, він говорить: давай так, я тобі даю папірчик і в мене папірчик і пишемо дві суми, в кого більша, на тій і сходимось. Я думаю так – краще більше написати, ніж менше. Я написав, а в нього виявилося, що більша. Він каже: влаштовує? Я – влаштовує. Все, я підписав і поїхав в шоці».

Не брати слухавку, тікати... У Морозюка розум малої дитини?