19 жовтня 2023 16:32

Адвокат Бензема про його відмову співати гімн Франції: "У Каріма були на те причини, хіба він єдиний? Чи варто задуматися, наскільки актуальною є пісня 1795 року в наш час"

Адвокат Каріма Бензема не бачить проблеми у відмові співати гімн Франції перед іграми.


Нагадаємо, після висловлювання екс-форварда «Реала» та збірної Франції на підтримку мешканців Гази на тлі загострення конфлікту на Близькому Сході міністр внутрішніх справ Франції пов'язав Бензема з терористичною організацією «Брати-мусульмани»*. Одним із доказів цього у МВС Франції назвали відмову форварда співати гімн Франції перед матчами за збірну.


«Він відмовився, але в нього були на те причини. Нам також варто поставити запитання, наскільки актуальним є сенс пісні 1795 року в наш час, незалежно від мурашок, які ми відчуваємо, коли чуємо її. Це його вибір і це не проблема. Всі ми можемо поставити під сумнів цінності, які, як передбачається, повинні об'єднувати нас.


Від ісламу справедливо очікують еволюції, і я не розумію, чому ми теж не повинні враховувати, що наші фундаментальні цінності еволюціонують із часом. Саме від нього [Бензема] постійно вимагають пояснень і ми добре розуміємо, чому. Хіба він єдиний [хто не співає «Марсельєзу»]?» - Сказав Хьюг Вижье.


Патріотична пісня «Марсельєза» часів Французької революції написана 1795 року. Вона була прийнята як державний гімн спочатку на дев'ять років (з 1795 по 1804 роки), а потім з 1879-го до теперішнього часу.