16 жовтня 2023 16:27
1

"Він не зірковий і не претендує на статус зірки". Вацко назвав головну цінність динамівця Караваєва

Журналіст Віктор Вацко висловився про захисника «Динамо» та збірної України Олександра Караваєва.


– Те, що Караваєв один із найбільш недооцінених наших футболістів, я говорив дуже давно, ще коментуючи матчі збірної. Він не зірковий і не претендує на статус зірки. Він дуже скромний, вихований, стриманий, неепатажний у повсякденному житті, завжди усміхнений. Кажучи іншими словами, не брутальний, не скандальний і не інстаграмний. У нього реало немає свого аккаунту в Інстаграмі.


Але з футбольної точки зору – швидкість хороша, непогано обігрує, з глибини добре підтримує атаку, відчуває правильно таймінг підтримання атаки. Головна цінність Караваєва, на мій погляд, – він здатен зіграти на чотирьох позиціях, і зіграти плюс-мінус якісно. Це його величезна цінність. За Шевченка, згадайте, він був основним правим захисником, у тому числі на чемпіонаті Європи. І не просто основним правим захисником, а одним з найкращих асистентів з команди.


Зараз у Реброва проти македонців забив, граючи лівим вінгером. Тренери таких люблять. Він не вип’ячує своє его, не розганяє гниль по роздягальні, коли не грає. А такі є. Одним словом, Кара – дуже позитивний хлопець.

І я дуже радий, що свого часу все таки його перехопипило Динамо, навіть не будучи завжди гравцем основи, як вийде на заміну - додає у жавовсті, спритності, так бувають невдалі матчі, але загалом справляє позитивне враження і я радий, шо він продлив контракт, бо такі гравці команді потрібні, що він саме і доводить навіть у збірній