15 жовтня 2023 23:38

Унаї МЕЛЬГОСА: "Знаємо можливості Англії"

Молодіжна збірна України з футболу готується до третього матчу кваліфікації на Євро-2025. Наступним суперником "синьо-жовтих" у понеділок, 16 жовтня, буде Англія U21.


Відбір на молодіжний чемпіонат Європи 2025 року Україна розпочала двома перемогами. У вересні обіграла з рахунком 1:0 Північну Ірландію, а жовтневі матчі відбору розпочала з трьох очок у протистоянні з Люксембургом (3:0).


Номінально домашнім поєдинком у словацьких Кошицях проти Англії підопічні Унаї Мельгоси завершать змагальну програму жовтневої міжнародної паузи. До цієї зустрічі Україна підходить у статусі другої команди групи F, де поступається першим місцем англійцям за додатковими показниками.


Перед матчем третього туру в кваліфікації на молодіжне Євро-2025 головний тренер України Унаї Мельгоса ексклюзивно поспілкувався з Суспільне Спорт. Наставник "синьо-жовтих" оцінив підготовку команди до топматчу проти Англії та розповів про кадрову ситуацію у збірній.


Про кадровий стан збірної України


"Зі всіма гравцями все добре. Після струсу мозку в [Олега] Очеретька ми один день спостерігали за гравцем, але з ним також все добре. Є пошкодження у [Данила] Скорко, та ми готові до гри".


Про суперника


"Ми знаємо можливості Англії. Там хороші гравці, тому маємо бути своєю найкращою версією, щоб змагатися з ними. Працювали впродовж цього тренувального табору і попереднього також. Це процес. Особливо для молодих гравців. Ми дивимося на ці моменти, як на процес. У вересні ми виконували необхідну роботу. Сподіваюся, що зможемо позмагатися з Англією".


Про тактичну підготовку України


"Гравці мають бути на тих позиціях, на тих ролях, на яких мають бути на полі. Найголовніше для нас – бути найкращою версією. Як колектив ми маємо тримати баланс та структуру. Гравці приймають усі настанови, які ми даємо. Але вони не роботи, думають про наші настанови й приймають рішення на полі. Ми цьому дуже раді".


Про психологічну підготовку команди


"Побачимо [чи готові психологічно до гри проти Англії]. Але мова не лише про гравців. Тренери також. Це про всіх нас – бути готовим до таких матчів. Це добре для нас – мати такий досвід. Головне, що ми маємо робити – це ми самі".


Про вплив Сергія Реброва на молодіжну збірну


"В нас були різні розмови із Ребровим. Цей проєкт стартує від національної команди, від його особистості. Ми намагаємося дотримуватися інструкцій, які він дає нам, та його порад. Контактуємо, бо деякі гравці молодіжної команди можуть миттєво перейти до національної. Тому треба бути готовим виконувати ті вимоги, які є в головного тренера".


Фото - УАФ