15 жовтня 2023 22:15

Олександр КАРАВАЄВ: "Запам’яталося, що всі вболівальники дивилися і підтримували не сидячи, а стоячи"

Півзахисник збірної України та «Динамо» Олександр Караваєв поділився враженнями від перемоги над Північною Македонією в кваліфікації Євро-2024.


- Ти вийшов на заключних хвилинах. Напевно, не встиг сильно втомитися?


- Ні, знаєте, інколи буває так, що в тебе 5, 7, 10 хвилин і за ці хвилини ти можеш зробити дуже багато користі саме в чорновій роботі: допомогти ззаду, попереду, зіграти більш розумно і правильно – те, що Сергій Станіславович сказав мені робити, коли я вийшов, щоб замінити атакувальних гравців та зіграти більш дисципліновано саме в обороні.


Македонці вже йшли всіма силами, навалами, (ми – прим.) все добре перекривали, тому після перехоплення в нас були вже моменти вибігати вперед і атакувати. Ще до мого голу в нас було 2-3 моменти, коли ми могли вже закривати матч, але вийшло так, як вийшло.


- Ти мав достатньо часу, щоб відчути атмосферу. Вона сьогодні була колосальною, тому що постійно вболівали, скандували і це також гнало хлопців уперед.


- Так, звісно, всі знають, яка у нас ситуація і хочеться, щоб війна якомога швидше закінчилася, ми перемогли, все було добре і вболівальники повернулися на трибуни в наших рідних містах. Але всі бачать, що навіть якщо ми граємо за кордоном, то ми все одно граємо як вдома. І ця підтримка дала розуміти й супернику, що сьогодні саме ми маємо перемогти.


Ще запам’яталося, що всі вболівальники дивилися і підтримували не сидячи, а стоячи. Дві години стояти на ногах і підтримувати – це ще раз, показує, який незламний та сильний наш народ. Наш приклад – це воїни. Тому велика подяка їм. Ми беремо з них приклад, – сказав Караваєв.