14 жовтня 2023 22:40

Анатолій ТРУБІН: "Караваєв? Не знаю, що це було. Мессі, чи хто?"

14 жовтня відбувся матч 7-го туру кваліфікації Євро-2024 у групі С між збірними України та Північної Македонії.


Поєдинок відбувся на Epet Arena у Празі. Гра завершилась із рахунком 2:0 на користь української команди.


Український голкіпер Анатолій Трубін, якого вболівальники обрали Левом матчу, прокоментував успіх «синьо-жовтих»:


«Звісно, приємно, що вболівальники вибрали мене Левом матчу, але найголовніше, що команда перемогла. Вважаю, що кожен зробив максимальний вклад. Якщо можно було б, то цю нагороду треба поділити по кусочку для кожного із команди, оскільки всі старалися та намагалися.


Звісно, були помилки, але грали дійсно як справжня команда, як єдина країна. Боролися, десь чогось не вистачало, але ми боролися як єдине ціле, тому вважаю, що заслуговуємо на цю перемогу. Будемо готуватися далі.


Чи пощастило Судакову? Без ударів немає голів. Я йому казав: «Дуже класний гол», а він відповів: «Так і хотів». Він працює наполегливо, тому це гол – результат його праці. Дуже радий за нього, нехай забиває у кожній грі, я тільки за.


Сейв кіпера македонців після удару Судакова? Емейджин. Дуже радий за голкіпера, сейв елітного рівня. Під час гри опладував і Георгію, і голкіперу. Такі сейви – world class.


Були такі періоди, що було важко: після першого забитого голу та останні 10-15 хвилин. Македонцям було нічого втрачати, вони давили нас, але ми витримали.


Караваєв? Не знаю що це було. Мессі, чи хто? Може Беллінгем. Коли він класно прокинув м'яч, то подумав: «Далі веди, щоб сплив час». Він б'є, а я такий: «Куди ти б'єш?». Я думаю, що так всі відреагували. Але... Хлопці сказали, що він подивився, що кіпера нема. Це футбольний інтелект, дуже класний рівень.


Дуже класно, що гравець, який вийшов на останні хвилині віддався на максимум. Як я і казав, це називається команда, єдине ціле. Навіть якщо ти не потрапив у старт, ти віддаєшся на повну. Тільки так буде успіх, це і є збірна України.


Сьогодні вже потрібно забувати цю ейфорію та готуватися до наступних ігор, тому що все залежить тільки від нас», – сказав Трубін.