13 жовтня 2023 23:39

Іван ГЕЦЬКО: "Україні дуже не вистачатиме травмованого Циганкова"

В суботу, 14 жовтня, в черговому турі відбору на Євро-2024 національна збірна України в Празі зустрінеться з Північною Македонією.


Колишній нападник національної збірної України Іван Гецко в розмові з кореспондентом Sport.ua оцінив шанси суперників в столиці Чехії:


– На мій погляд, перебіг подій в поєдинку першого кола цих суперників повинен послужити добрим уроком для українців. Все ж, думаю, що вони вийшли тоді на футбольне поле дещо з шапкозакидацьким настроєм. І ледь не поплатилися. Добре, що обійшлося. З іншого боку, мабуть, й балканці зробили висновки після провального другого тайму. Завтра побачимо, хто краще попрацював над помилками.


– На перед матчевій прес-конференції керманич національної збірної України Сергій Ребров сказав, що награвались різні тактичні схеми. На вашу думку, на якій буде зупинено вибір?
– Зараз здивувати чимось практично нереально, хіба що якимись незначними штрихами. Я думаю, що наші хлопці діятимуть з двома опорними півзахисниками на своїй половині поля і з трьома гравцями висунутими вперед при наступальних операціях. Звичайно, нам дуже бракуватиме травмованого Циганкова. Він знаходився в бойовій спортивній формі й міг здивувати нестандартними рішеннями. Тому не виключено, що ближче до висунутого на вістря атаки Довбика буде діяти Судаков, а може Ребров дасть шанс проявити себе Маліновському, якого знову викликали до збірної.


– «Чистого» нападника зіграє Довбик?
– Так, бо Яремчук, який раніше був основним форвардом зараз виглядає непереконливо. Зрештою, й вибір у Реброва незначний. Як кажуть, маємо те, що маємо.


– Ми поки що жодного слова не сказали про гравців інших амплуа.
– Це,мабуть, тому, що вся увага зосереджена на необхідності здобуття перемоги. Тільки вона дозволить сподіватися на пряме потрапляння на Євро-2024. Хоча, звісно, дуже багато залежатиме від того, як в Празі функціонуватиме весь командний механізм. Збій в якійсь ланці може дуже дорого обійтися. Тим паче, що північномакедонці - непростий суперник. Але, як на мене, в українців більш збалансований склад й це повинно допомогти їм записати до свого активу дорогоцінні три очки.


Фото - odessa-sport.info