11 жовтня 2023 12:51

Лапорта платив Негрейрі під час першого президентського терміну в "Барселоні" - такого висновку дійшов суддя

Раніше стало відомо, що глава Слідчого суду Барселони Хоакін Агірре, який веде справу, визнав виплату 7,7 млн євро від "Барселони" колишньому віцепрезиденту технічного комітету суддів (CTA) RFEF у період із 2001-го до 2018-го злочином.


Каталонський клуб звинуватили в хабарництві. Також у хабарництві звинувачені сам Хосе Марія Енрікес Негрейра, його син, а також колишні президенти каталонського клубу Жозеп Бартомеу і Сандро Росель. Рішення у справі ухвалять 9 присяжних.


Суддя заявив, що чинний президент "Барселони" Жоан Лапорта теж здійснював виплати Негрейрі під час свого першого терміну на чолі клубу.


"З етичної точки зору неприпустимо, щоб Лапорта звинувачував президентів Роселя і Бартомеу в зазначеному злочині, коли є більш ніж достатньо свідчень того, що Лапорта вчиняв ті самі дії", - йдеться в постанові Агірре, доступ до якої отримала газета El Mundo.


Агірре повідомив Лапорті, що обвинувачення проти нього не будуть висунуті тільки через закінчення терміну давності передбачуваного злочину.


Раніше стало відомо, що "блауграна" попросила надати їй статус обвинувача у справі Негрейри. Позиція каталонського клубу полягала в тому, що якщо у виплатах Негрейрі й було щось неправомірне, то це було пов'язано з діяльністю колишнього віцепрезидента комітету суддів.


Суддя відхилив прохання клубу, назвавши його "юридичним шахрайством".