9 жовтня 2023 13:34

Франческо Баранка про пропозицію "Миная" штрафувати арбітрів за помилки: "Зробімо таке ж із гравцями"

Голова Комітету етики та чесної гри УАФ Франческо Баранка розповів Tribuna.com, як він ставиться до пропозиції «Миная» штрафувати арбітрів на 70% гонорару за результативні помилки.


– Тож ви спілкуєтеся з клубами. Вони звертаються до вас чи ви до них?

– Я звертаюся до них. Бо загалом, коли хтось скаржиться щодо рефері, це моя робота сказати: «Слухайте, є певний шлях як скаржитися щодо арбітрів, ви маєте комунікувати». Але я ніколи не отримував якихось доказів щодо корупції чи подібного. Вони намагаються скористатися цим через інших, але ніколи жодної конкретної співпраці чи пропозиції. А детектор брехні не може бути конкретною пропозицією.

– Була насправді також ще одна пропозиція від «Миная». Минулого тижня вони запропонували повертати 70% від того, що рефері мали б заробити, якщо вони зробили помилку, яка вплинула на матч. Що думаєте про це?

– Зробімо таке ж із гравцями: вони помиляються, нумо штрафувати. Вони ж однакові: і ті, і ті – люди, і вони можуть помилятися. Можете уявити, що ви приходите на роботу, і вам кажуть: «Окей, якщо ви помиляєтеся, ми забираємо 70% вашої заробітної плати». Ви опинитеся у важкій психологічній ситуації. І до того ж хто оцінюватиме, хто зробив помилку? Клуби? - сказав Баранка.


Фото - УАФ