7 жовтня 2023 22:04

"Хоффенхайм" в результативному матчі переграв "Вердер"

Бундесліга. 7-й тур


Бремен, "Везерштадіон"


"Вердер" - "Гоффенгайм" 2:3


Голи: Шмідт 17, Стаге 91 - Беєр 8, Промель 29, Бюльтер 92


Вердер: Павленка - Фрідль, Рапп, Велькович - Лінен, Юнг, Кейта (Стаге), Шмід, Вайзер - Дукш, Нджинма


Гоффенгайм: Бауманн - Кабак (Акпогума), Брукс, Фогт - Кадержабек, Промель, Гріліч, Штах, Сков (Бюльтер) - Беєр, Вегхорст


"Вердер" у нинішньому сезоні сильно здав, втрата головної зірки і найкращого бомбардира Нікласа Фюллькруга відчувається. За великим рахунком, "музиканти" поки що перемагають лише в матчах з іще більш кризовими суперниками - "Кельном" і "Майнцем", які перебувають на дні турнірної таблиці.


"Гоффенгайм", навпаки, йде досить добре і до початку матчу мав результати дзеркальні до результатів "Вердера" - 4 перемоги та дві поразки у 6 турах. Гості посідали 6 місце в турнірній таблиці, а бременці йшли на 13-му.


У минулому турі "Гоффенгайм" поступився Дортмунду, перервавши серію з чотирьох перемог поспіль. Слід зазначити, що в Бремені "Гоффенгайм" не допускав поразок у п'яти зустрічах поспіль, цей матч став шостим.


Уже на 8 хвилині матчу гості відкрили рахунок, підтвердивши свій статус фаворита зустрічі. Гол на рахунку Беєра, якого вивів на побачення з голкіпером Промель, для "селян" це був перший удар у площину воріт.


Що цікаво, що господарі теж забили першим ударом у площину воріт "Гоффенгайма". На 17 хвилині Романо Шмідт зрівняв рахунок у матчі, забивши перший свій м'яч у цьому сезоні Бундесліги.


Гості були активнішими в наступні хвилини матчу, бременці віддали ініціативу "селянам", менше володіли м'ячем, небезпека нависала на ворота Павлєнка і перевтілилася у другий забитий гол на 29 хвилині. Забитим м'ячем відзначився Гріша Промель, точним ударом з-за меж штрафного майданчика, 1:2 і в Промеля гол плюс пас за перші півгодини гри та оцінка 8,2 у першому таймі від Sofascores, найкраща для обох команд.


У "музикантів" у першому таймі було багато спроб пробити по воротах, але підводила точність. Підопічні Матераццо, навпаки, реалізували свої моменти на сто відсотків, із трьох ударів - два удари у площину і два голи.


У "Вердера", який уміє вмикатися в другій половині гри, був гарний момент на початку другого тайму, відзначився Нджінма, однак гол скасували через мінімальний офсайд у нападника бременців.


На 63 хвилині гості були близькі до того, щоб відправити "Вердер" у нокдаун, Фогт опинившись віч-на-віч із голкіпером, за 8 метрів від воріт, але не зміг переграти Павлєнка. Через кілька хвилин "селяни" через пошкодження втратили Кабака.


Наприкінці зустрічі футболісти "Вердера" вирівняли статистичні показники володінням м'ячем, намагалися контролювати гру, йти великими силами вперед. Гості ж свідомо віддали ініціативу та грали від суперника, сподіваючись на контратаках через дірки в захисті покарати суперника.


Останні хвилини зустрічі видалися вкрай емоційними, гості свідомо почали перетримувати м'яч, відійшовши до своїх воріт, за що були покарані бременцями, Стаге красивим ударом у дев'ятку зрівняв рахунок.


Здавалося, що заповітного результату досягнуто, проте тішилися підопічні Вернера недовго, вже за хвилину, на 92 хвилині зустрічі, Бюльтер не менш ефектним ударом ставить крапку в цьому протистоянні. "Гоффенгайм" перемагає 2:3 у видовищному матчі, бременців можна похвалити за старання, десь їм не вистачало фарту, але підопічні Матараццо цілком награли на перемогу.