3 жовтня 2023 21:33

"Ребров каже: "Непогано вдарив". Вихованець "Динамо" розповів, як Белькевич вчив його виконувати штрафні

Захисник Карпат Павло Полегенько розповів про свій період в академії київського Динамо, де він перебував до 2016 року і свого переходу в Зірку.


Зокрема, футболіст згадав про Валентина Белькевича, під керівництвом якого виступав у другій команді киян.

«Він відіграв дуже велику роль в моєму становленні як футболіста. Він повірив в мене вже на більш дорослому рівні, і з ним я робив свої перші кроки. Тренування штрафних ударів? Ми ставили отих солдатів (стінку), і б'ємо, б'ємо, не забиваємо.

Він підходить, без розминки, в кросівках і каже: «Дивись, ось так потрібно бити». І один – гол, другий – гол, і так кожного разу. Ми після тренувань залишалися, він просто м'яч ставив і все залітало.

Ми були на Кіпрі на зборах, і по ТБ йшов чемпіонат світу з керлінгу, і він сказав: «Дайте мені тиждень і вам чемпіоном світу стану з цього виду спорту». Він був впевненим у собі і добре грав в усе, більярд, теніс, усе.


Порада Белькевича і дебютний гол? Я завжди її пам'ятаю. Навіть на тренуваннях, завжди це сидить в голові. За тур до цього ми грали зі Сталлю (0:3), і я пробив штрафний, непогано, але не забив.

І Ребров мені перед цим матчем каже: «Дивився я там твій штрафний, непогано так вдарив». І, в цій грі вдалося забити», – сказав Полегенько для пресслужби Карпат.