1 жовтня 2023 20:58
2

"Динамо" – "Олександрія" 4:2. Звіт про матч. Гольова перестрілка на користь киян

Через чотири дні після вильоту з Кубка України "Динамо" на стадіоні імені Лобановського приймало "Олександрію".


Порівняно з матчем проти "Оболоні" у стартовому складі "біло-синіх" відбулися чотири перестановки. У ворота повернувся Бущан, у парі з Поповим у центрі оборони вийшов не Біловар, а Сирота, Волошин на лівому фланзі змінив Діалло, на вістрі атаки замість Беніто мiсце зайняв Ванат.


У перші 10 хвилин динамівці створили одразу кілька гольових моментів. Ванат протягнув м'яч у штрафний майданчик суперника, відпасував на Буяльського, але удар Віталія заблокували. М'яч відскочив просто на ногу Ярмоленку, який з льоту пробив повз дальнiй кут.

Потім атаку "Динамо" витонченим ударом з лінії штрафного майданчика завершував Андрієвський - круглий пролетів поряд зі штангою. А гострий простріл Караваєва вздовж воротарського майданчика не змогли замкнути ані Ванат, ані Ярмоленко.


Пристрілка киян не пройшла даремно, і на 15-й хвилині Бражко відкрив рахунок у матчі. Дубінчак заробив штрафний поблизу лицьової лінії, Андрієвський виконав подачу зі стандарту, Караваєв головою скинув м'яч на дальню штангу, де опинився Володимир і ударом у дотик розстріляв кіпера гостей.


Після голу гра перейшла у спокійніше русло, хоча хід матчу, як і раніше, контролювало "Динамо" і не дозволяло олександрійцям нічого створювати біля воріт Бущана. Попереду господарі також не спали. Так, Єрмаков впорався з ударом Андрієвського, згодом Ярмоленко послав м'яч над поперечиною.


На 39-й хвилині "Олександрія" провела першу небезпечну атаку, яка мало не завершилася голом. Шулянський пройшов лівим флангом і прострілив на лінію воротарської, куди набігав Джевані, але Бущан дивом зреагував і не дав м'ячу перетнути лінію воріт.


У наступному епізоді бразильський легіонер таки змусив капітулювати кіпера "Динамо". На 42-й хвилині Калитвинцев виконав навіс із кутового, Сирота в спробі вибити м'яч скинув його на дальню штангу, куди набіг Джевані і буквально заніс круглого в сітку.


Радість гостей була недовгою. Через дві хвилини "біло-сині" знову вийшли вперед. Караваєва на правому фланзі збив Мартинюк, м'яч підхопив Ярмоленко і переадресував його Ванату, який з кількох метрів вразив ближній кут.

Практично на початку другого тайму "Олександрія" знову відновила рівновагу у матчі. І знову не без допомоги стандарту. Калитвинцев подав зі штрафного, м'яч від Караваєва відскочив на екс-динамівця Скорка, який з 22-х метрів з льоту вбив круглого в дальній кут воріт Бущана.


На 65-й хвилині момент мав Ванат. Дубінчак виконав подачу з лівого флангу, Ярмоленко головою скинув м'яч на Владислава, той виграв другий поверх, але пробив над поперечиною.


Згодом темп гри зовсім спав, а до фінального свистка залишалося не так багато. У киян на заміну вийшли Шепелєв та Кабаєв, але з їхньою появою на полі ситуація на полі не особливо змінилася.


Забитого м'яча довелося чекати до 83-ї хвилини. І знову у киян пройшла домашня заготовка. Після навісу з кутового Ванат головою скинув м'яч у район дальньої штанги на Бражка, і Володимир, як у випадку з першим голом, сильним ударом не залишив шансів воротареві "Олександрії".


У компенсований арбітром час крапку у матчі поставив Буяльський. Віталій розігнав контратаку своєї команди і сам же її завершив, з лінії воротарського замкнувши передачу Кабаєва. "Динамо" перемагає з рахунком 4:2.

З такою грою нам дійсно нічого робить в Європі!
Чтобы смотреть игры этого Динамо нужно иметь больше здоровья, чем чтобы в нем играть. Каждый матч - валидол.
Ну хорошо, что хорошо кончается.