29 вересня 2023 19:15

Український захисник зацікавив "Вердер" та "Борусію" М: талановитий гравець пояснив, чому не заграв у "Динамо"

Захисник збірної України U-17 Євген Рябоконь, що виступає у чеському клубі Словацко розповів, чому не заграв в Динамо, назвав свої сильні сторони і висловився про інтерес із топ-чемпіонатів.

Євген Рябоконь назвав свої основні сильні сторони і здивував своєю феноменальною швидкістю.


«Гра один в один, стандарти, швидкість. У Києві записався на секцію з легкої атлетики, щоб зрозуміти техніку бігу. Зараз дуже непогано складаю тести. Тридцять метрів біжу за чотири секунди. Займався у Наталії Григорівни Вернигори. Був на змаганнях два рази. Посідав друге та третє місця».


Захисник ще зовсім молодий, однак на нього вже звертають увагу клуби із вищих дивізіонів Франції та Німеччини.


«Цікавилися Вердер, гладбахська Борусія та французький Страсбур. Але зараз великого сенсу щось змінювати немає. У Словацко є всі можливості для росту, а далі буде видно. Після переходу потрібен час на адаптацію. Вважаю, про щось говорити поки зарано».


Рябоконь розповів, які фактори вплинули на його поганий період в київському Динамо.


«Мав травму. Потім змінився тренер. Пішов Артем Яшкін і прийшов Сергій Беженар, який мене не бачив у команді. Тому не закріпився», — сказав Рябоконь для «Футбол 24».


У жовтні збірна України 2007 року народження розпочне свою кваліфікацію до Євро U-17. Серед суперників – Німеччина, Фінляндія та Ліхтенштейн.


Команда Володимира Єзерського у травні провела перший тренувальний збір у Словаччині, а у вересні – другий збір вже вдома, у Києві.