29 вересня 2023 17:40

Олександр Денисов - про перехід на платні трансляції: "Моя точка зору - не потрібно це зараз робити"

Директор з медіа, маркетингу та спонсорства «Полісся» Олександр Денисов у коментарі для Tribuna.com розповів про процес переходу на платні трансляції матчів УПЛ.


– Чи є вже якийсь прогрес та оновлення у ситуації щодо переходу на платні трансляції?


– На цьому етапі наша більшість розглядає варіант, при якому ми залишимося для наших споживачів та вболівальників на безоплатній основі. Так, як є зараз, коли нас можна дивитись на всіх ОТТ-платформах України. Але ми зараз пропрацьовуємо механізм ціноутворення за яким провайдери мають сплачувати за УПЛ ТБ клубам. От ми зараз тут, на цьому етапі. Пропрацьовуємо алгоритми ціни – чи буде залежати ціна це від кількості абонентів на кожній платформі, чи це буде фіксована ціна.


Вважаємо, що у першому сезоні важко відпрацювати 6-7 турів і тут одразу перенести це в суто платний сегмент. Тому що ми маємо напрацювати базу вболівальників, вболівальник повинен ознайомитися, як це виглядає, звикнути до цього. Насправді дійсно зручно, коли заходиш в інтерфейс ОТТ-платформ і бачиш усі матчі – ти можеш дивитися, це класно, до цього швидко звикається. І ми до цього вже всі звикли.


Ми хочемо продовжити цей процес, але при цьому отримати гроші саме від операторів ОТТ, які за рахунок УПЛ ТБ збільшують свою базу підписників, тримають цей продукт, роблять свою платформу більш привабливою. Це та сама форма, за якою ОТТ-платформи працюють з телеканалами. Телеканал створює за свій кошт продукт та потім продає це платформам. УПЛ ТБ, по суті, робить те саме.

Клуби своїм коштом спонсорують трансляції, це 8-9-10 тисяч доларів за матч. Кожен клуб вкладає за сезон близько 150 тисяч. Інвестиція зроблена, тепер питання – яку ціну має сплатити за цей продукт ОТТ-оператор.


– Виходить, очікувати перехід на платні трансляції принаймні у найближчих турах не варто?


– Особисто моя точка зору – не потрібно це зараз робити. Звісно, більшість буде вирішувати. Але це зараз, скажемо так, процес, який триває. Є клуби, які за те, щоб зробити перегляд платним вже зараз. Зараз більшою мірою схиляємося до того, щоб залишити все, як є. Але перепрацювати вже форму співпраці ОТТ-платформ та УПЛ ТБ, - сказав Денисов.