27 вересня 2023 09:22

Почеттіно змагається з Мудриком у кросбар челенджах, щоб зміцнити впевненість гравця у собі

Головний тренер «Челсі» Маурісіо Почеттіно розповів, що намагається зміцнити впевненість Михайла Мудрика у собі за допомогою кросбар челенджів.


«Проблема в тому, що ми не можемо придбати впевненість у супермаркеті. Ви знаєте, як працює наш мозок – треба крок за кроком створювати ситуації, в яких ми можемо забезпечити впевненість та віру.

Є приклад з Мудриком. Я іноді люблю побити в поперечину з-за меж штрафного майданчика. Він сказав: «Я не хочу більше з тобою грати, бо ти завжди виграєш».

Я відповів: «Так, бо у мене є віра. А на балансі віри та якості я розуміюся дуже добре, бо мені 50 років. Ти ще молодий і повинен пізнати себе».

Сьогодні (у вівторок – прим.) ми вперше зіграли внічию, бо до цього я завжди вигравав. Тепер ти починаєш вірити у себе, вірити у свій рівень. Якщо цього немає, то важко знайти баланс між вірою та якістю.

Психологія гравця – це один з аспектів, над яким йде робота. Це один з прикладів, невеликий. Це може надати гравцям впевненності, коли буде треба торкнутися м'яча та забити гол», — сказав Почеттіно.