25 вересня 2023 17:13

Журналіст розкритикував рішення арбітра в матчі "Динамо" - "Ворскла"

Журналіст та коментатор Віктор Вацко у програмі "Вацко LIVE" розкритикував арбітрів, яку судили гру "Динамо" - "Ворскла".


"На минулому тижні комітет арбітрів УАФ вийшов у публічний простір, пояснюючи резонансні рішення арбітрів у матчах 7-го туру, це сталося у середу. А в понеділок було зіграно заключний матч 7-го туру УПЛ "Динамо" - "Ворскла". Матч у якому було аж 2 резонансних моменти, але їх головний експерт з арбітражу УАФ Нікола Ріццолі чомусь проігнорував. Головним арбітром був - Ярослав Козик, арбітром ВАР - Максим Козиряцький.


1-й момент - груба гра захисника "Ворскли" Сантани, який високопіднятою ногою влучив у голову Ваната. У 1-му турі в схожій ситуації Козиряцький вилучив динамівця Попова, який не дістав ногою до голови гравця "Минаю". А зараз Козиряцький як ВАР-арбітр прийняв рішення Козика обмежитись жовтою карткою для гравця "Ворскли". При тому що Сантана бачить свого суперника, при тому що м’яч перебуває високо у повітрі і Ванат грає головою, а Сантана акцентовано грає високопіднятою ногою в голову суперника. Чому це не червона - незрозуміло? Де послідовність у рішеннях Козиряцького - незрозуміло?


Але потім був епізод із грою рукою Ярмоленка у власному штрафному майданчику після подачі "Ворсклою" кутового. М’яч довго летить, рука Ярмоленка відведена вбік, збільшує об’єм тіла. Ми бачили дуже багато пенальті у схожих ситуаціях. А тут... Вони навіть толком той момент не дивилися, по моєму. 100% пенальті на користь "Ворскли" не було призначено навіть при роботі ВАР.


Найбільше мені "Ворскла" сподобалась у цій ситуації. Висловили таке справедливе обурення стосовно непризначеного пенальті: відео, пост в Інстаграмі одразу після матчу. А вже в середу заходжу на Інстаграм "Ворскли" і вже нічого з цієї історії не залишилось. Повитирали! Ось так клуб повинен відстоювати свої інтереси!"