24 вересня 2023 20:35
2

"Лисенко покликав Хачеріді, Євген – Дитятьєва. Скоро ще Морозюк приїде". Президент "Штурма" – про грандіозне підсилення

Президент аматорського клубу Штурм (Іванків) Іван Наконечний в ексклюзивному інтерв’ю «УФ» розповів, завдяки чому вдалося умовити Євгена Хачеріді повернутись у футбол.


Мережу сколихнула новина, що 36-річний колишній захисник Динамо та збірної України Євген Хачеріді повертається у великий футбол. Новим клубом гравця несподівано став Штурм з Іванкова, який виступає у аматорському чемпіонаті України та Київщини.

Редактор сайту «Український футбол» поспілкувався із президентом клубу Іваном Наконечним, щоб дізнатись, як вдалося провернути зірковий камбек Хачеріді у футбол.

«До нашої команди йде багато зірок, бо тут грають їхні друзі. Без цього було б важко їх отримати»

– Ігоре Вадимовичу, як вмовили Євгена Хачеріді повернутися у футбол?

– Євгенові хочеться ще побігати, отак і вмовили. До того ж, у нас виступає багато його друзів, тому Хачеріді цікаво пограти за Штурм. З нашим головним тренером Володимиром Бондаренком він грає у збірній ветеранів, добре знайомий з Лисенком та Погорілим.

До речі, Лисенко йому запропонував пограти за нас, Євген відповів: «Я не проти».

– У якій Хачеріді зараз перебуває формі?

– Він провів із нами вже три тренування. Євген попросив час набрати форму. Він сам розуміє, що йому треба відновитись. Ветерани грають на місці, а в аматорській лізі треба бігати. Думаю, цього тижня він грати поки що не буде, а з наступного вже почне.

– Головний тренер Штурма Бондаренко задоволений підписанням Хачеріді?

– Звісно, задоволений. Раніше за сезон ми пропускали 5-7 м'ячів, а зараз пропускаємо чимало. Хачеріді має нам допомогти налагодити гру у захисті.

– Чи варто нам чекати ще якихось зірок у вашій команді?

– Ми посилилися Олексієм Дитятьєвим, вже заявили його за нашу команду. Його запросив Хачеріді, Льоша якраз шукав клуб. До нашої команди йде багато зірок, бо тут грають їхні друзі. Без цього було б важко їх отримати.

Скоро ще Коля Морозюк приїде, він кум Лисенка. Відвідуватиме наші матчі як уболівальник. Але може статися таке, що і його заявимо. Побачимо.

Лисенко покликав Хачеріді, Хачеріді – Дитятьєва, тепер чекаємо, щоб Льоша когось запросив (сміється, – прим. А.П.). У нас у клубі хороша атмосфера, хлопцям подобається тут грати. Зіркової хвороби ні в кого немає. На матчі усі їздять в одному автобусі та спілкуються між собою.


«Хачеріді гратиме безкоштовно. Він сказав: «Гроші мені не потрібні». Також без зарплати грає Есеола»

– У Штурмі грав Андрій Пилявський, але зараз його немає у команді. Що трапилося?

– Він займається бізнесом, весь у роботі, і не має часу на тренування. Ми тренуємось вранці, а в нього не виходить приїздити.

– Що за бізнес?

– Раніше у нього була мережа барбершопів, а чим він займається зараз, я не знаю.

– У вашій команді грає багато зірок. Які вони мають фінансові умови?

– Хачеріді гратиме безкоштовно. Він сказав: «Гроші мені не потрібні». Також без зарплати грає Есеола. Вони отримують лише бонуси за гру, але це не надприродні суми. Дитятьєву ми винайняли квартиру.

– Яка у вас середня зарплатня у команді?

– Приблизно 10 тисяч гривень. З УПЛ можете навіть не порівнювати (сміється, – прим. А.П.).

– Яку мету ставите перед Штурмом цього сезону?

– Минулого року ми були у всіх турнірах другі, а цього – хочемо бути скрізь першими. Але поки щось не йде. Сподіваюся, з Хачеріді та Дітятьєвим усе налагодиться.
Штурм досить якісна команда, ІМХО не слабіше Дружби, що теж була в аматорах, а зараз очолює Д2.
Тепер мені ясно, чому на матчі Динамо з Ворскою бачив Лисенка, Хачериді, Морозюка, всі сиділи поряд. "Обкашлювали" іванківський етап кар'єри. Я позитивно ставлюся до того, щоб ветерани закінчували грати поступово, потроху зменшуючи навантаження, а не раптово, бо тоді це шкода для організму.