22 вересня 2023 08:45

Валерій КРИВЕНЦОВ: "Сподівалися та розраховували тільки на перемогу з "Гентом"

Головний тренер «Зорі» Валерій Кривенцов прокоментував нічию з «Гентом» (1:1) в стартовому турі групового етапу Ліги конференцій.


- Це був перший матч кваліфікації, тому з огляду на турнірну таблицю, яка тільки формується, програвати не можна було категорично. Команда це завдання виконала.


Щодо гри - «Гент» наразі є лідером бельгійського чемпіонату. Команда демонструє активний, агресивний, швидкий футбол, до якого ми були готові. Можна вважати, що результат позитивний для нас, хлопці активно працювали в обороні, що не дало супернику багато грати біля наших воріт. Було достатньо хороших моментів для реалізації, але матч був досить хиткий - могли програти, а могли й перемогти.


- Останні хвилин 10 «Гент» активно грав біля штрафної «Зорі». Це була ваша настанова чи просто вже не вистачало сил?


- Ні, навпаки, мої прохання були у тому, щоб якомога вище від наших воріт зустрічати суперника, а також проводити контратаки.


Розраховував на те, що заміни, зможуть освіжити нашу гру, посилити атакувальний потенціал, але цього насамперед і не вистачило для кінцевого позитивного результату. В підсумку все ж таки результат добрий, я ним задоволений.

Звісно, ми сподівалися та розраховували тільки на перемогу, але гра вносить свої корективи. На цю мить грати у відкритий, атакувальний футбол із «Гентом» нам було важко. Тому результат який він є.


Ми вивчали суперника, подивились приблизно 9 поєдинків, намагалися якомога краще вивчити стиль їх гри, а також роздивлялися окремих гравців. Була настанова грати у активний футбол, але на цей час до відкритого футболу з таким суперником ми були не готові, - сказав Кривенцов.


Фото: ФК "Зоря"