20 вересня 2023 22:18

"Хіба в Україні мало якісних тренерів без роботи сидить?": екс-захисник "Динамо" розкритикував рішення клубу УПЛ

Тарас Михалик дав ексклюзивне інтерв'ю для сайту «Український футбол» щодо ситуації у луганській Зорі.


Зокрема, екс-захисник Динамо поділився думкою щодо Ненада Лалатовича, який очолив клуб влітку і нещодавно пішов у відставку.


«Запрошення до Зорі Ненада Лалатовича було якоюсь авантюрою. Хіба в Україні мало якісних тренерів без роботи сидить? Тим більше, Зоря така команда, що багато тренерів туди б з радістю пішли».


Окрім цього, Михалик висловився стосовно нового наставника Зорі Валерія Кривенцова.


«Йому потрібен час. Скільки? Сказати важко. Кривенцов – непоганий тренер, але, крім часу, йому теж потрібно мати ясність зі складом, щоб він розумів на кого може розраховувати і спокійно будувати команду на перспективу.


Якщо ж будуть футболістів постійно смикати, то нічого з того не вийде. Дайте людині час працювати, дайте якісних гравців, а потім питайте з нього».


Колишній футболіст збірної України привів приклад Юрія Вернидуба та його роботи у Кривбасі.


«У Вернидуба в Кривбасі теж не з перших днів все почало виходити, але зараз Юрій Миколайович збудував в Кривому Розі дуже міцну команду, яка не рахується з авторитетам», – сказав Михалик для «УФ».


Вже у четвер Зоря зіграє матч групового етапу Ліги конференцій проти Генту. Початок гри заплановано на 22:00.


В УПЛ луганська команда провела вже шість поєдинків і набрала в них всього п'ять балів, через що зараз йде на 13 місці.


Михалик має на своєму рахунку 32 гри за збірну України. Також він з 2006-го по 2013 роки виступав у Динамо: 187 матчів, 14 голів та два асисти.