20 вересня 2023 15:33

Ріццолі заявив, що Шандор ухвалив неправильне рішення, коли дав фінальний свисток під час кутового в матчі "Олександрія" – "Минай"

Головний експерт з арбітражу УАФ Нікола Ріццолі виступив з поясненнями щодо суперечливих суддівських рішень у 7-му турі УПЛ.


Ріццолі визнав, що головний арбітр матчу «Олександрія» - «Минай» (1:1) Олександр Шандор прийняв неправильне рішення, коли дав фінальний свисток під час розіграшу кутового у компенсований час – м’яч тоді залишився у грі на дальній штанзі, гості поля зупинились, а олександрійці відправили м’яч у ворота.

Пояснення на сайті УАФ звучить наступним чином:

«Арбітр дозволяє виконати кутовий на 90+7-й хвилині, й оскільки м'яч було подано до середини штрафного майданчика, згідно з методичними рекомендаціями Комітету арбітрів УАФ, гра повинна була продовжуватися до того часу, допоки м'яч було б вибито за межі штрафного або поля.

У цьому випадку арбітр помилився та свиснув, коли м'яч іще перебував у штрафному майданчику (можливо, він хибно вважав, що він вийшов за лінію воріт), він повинен був дати можливість закінчити дії».

ВАР не мав права втрутитись в епізод.