20 вересня 2023 08:12

Вболівальники "Порту" - про перемогу над "Шахтарем": "Грати проти "мертвої" команди, і все одно грати на утримання…"

Фото - ua.depositphotos.com


Португальці не сумнівалися, що "Порту" зможе виграти у "Шахтаря" у першому турі групового раунду Ліги чемпіонів. Різниця була лише в тому, що одні вірили у розгромну перемогу (3:0 і більше), а інші вважали, що "Шахтар" весь матч гратиме від оборони, тому перемога буде складною та мінімальною. У підсумку "Порту" виграв 3:1. Важливі три очки та перемога на старті порадували вболівальників, але у багатьох залишилося відчуття недомовленості, адже "Порту" міг би забити набагато більше голів "Шахтарю".


Не забули португальці згадати і слова Степаненка, настільки їх зачепило те, що капітан "Шахтаря" назвав "Порту" легким суперником. Після матчу вболівальники "драконів" просили Степаненка не ховатись, а повторити свої слова.


Avindo: Перший тайм вийшов цікавим та насиченим. У другій половині матчу наша команда грала вже в більш економному режимі, з думкою про наступні матчі. Думаю, що це важливий крок для "Порту" до плей-оф Ліги чемпіонів.

Severino: Цей матч показав, що "Порту" сильніший за "Шахтар". Але я не став би сильно радіти. Український клуб виявився надто простим суперником. Вони багато помилялися в обороні, а їхні атаки були не надто небезпечними. Тільки матчі із "Барселоною" покажуть, наскільки "Порту" готовий до плей-оф.

Jordao: Ми могли б зіграти набагато краще у другому таймі, але з огляду на практично заздалегідь досягнутий результат я не можу засуджувати команду за те, що вона вирішила економити сили. Головне, що "Порту" виграв та набрав важливі три очки.

Godinho: У мене такий результат радше викликає розчарування, ніж радість. Якби ми вигравали після першого тайму у "Барселони" 3:1 і почали б грати на утримання у другій половині матчу, то я б пробачив команді нудну гру. Але ж "Шахтар" – це не "Барселона", треба було забивати їм ще й ще. Консейсау не романтик, а прагматик. Такий тренер не дуже підходить під філософію "Порту".


Danielson: Що там Степаненко сказав після матчу ніхто не чув? "Порту" слабкий і зручний суперник? Тільки за перший тайм могли голів 5-6 забити. І це при тому, що "Порту" зараз далеко не в оптимальній формі.

Ar: Ми добре грали у першому таймі, але ми могли б забити більше голів у другому таймі. Другий тайм ми лише контролювали гру та м'яч, а не атакували. Ми грали проти слабкої команди у захисті, ми могли раніше поміняти Таремі та освіжити гру, це хороший фінішер, але він теж втомлюється і з роками стає повільнішим! На мою думку, ми могли б сьогодні вийти з гри та забити на 4-5 голів більше! Але головне, що ми набрали 3 бали, немов на прогулянці.

Leal: Чомусь здається, що це будуть вирішальні три очки для виходу із групи. Думаю, що "Антверпен" не зможе виграти у "Шахтаря" двічі. Українці грали сьогодні погано, але сподіваюся, що вони зможуть доставити проблеми нашим суперникам у групі.

Crisvaldo: Степаненко – гідний капітан своєї команди. Перед матчем наговорив дурниць. Під час матчу помилявся як у центрі поля, так і в обороні. А у першому таймі арбітр зобов'язаний був видаляти українця. У результаті Степаненка вирішили замінити, а "Шахтар" програв нехай і не розгромно, але абсолютно не маючи жодної нагоди врятувати матч. Що скаже Степаненко після цієї ганебної поразки?

Jail: "Шахтар" та "Антверпен" - це команди рівня Ліги конференцій. Українці та бельгійці просто посідають чиєсь місце на груповому етапі Ліги чемпіонів.

Vaconselos: "Шахтар" взагалі потрапив до групового етапу Ліги чемпіонів лише завдяки минулим заслугам. Я впевнений, що така слабка команда не змогла б пройти кваліфікацію.

Delcio: "Порту" забив 3 голи, а міг би забити 10, якби захотів. У другому таймі ми перестали грати. Судячи зі слів Консейсау, він співчуває українцям. Але "Шахтар" взагалі не готовий грати на такому рівні, вони робили жахливі помилки в обороні. Не ми винні у тому, що українці опинилися у такій ситуації.


Formas: "Порту" завжди грав добре проти "Шахтаря", навіть коли це була дуже багата команда із сильними футболістами. Багато людей забувають про те, що "Порту" теж не в кращому фінансовому становищі. Про те, що ми продали багато сильних гравців, але не знайшли їм адекватної заміни. Так, у Португалії немає війни, і ми можемо грати вдома. Але якщо говорити про все інше, то наш клуб зіткнувся з великими проблемами, але продовжує виступати в єврокубкових турнірах.

Astro: Мені було б шкода "Шахтар", якби він грав футболістами 17-18 років із академії, як це колись відбувалося з командами із балканських країн після війни. Але подивіться на "Шахтар", він продовжує купувати бразильців, там багато легіонерів, а грошей у них достатньо після продажу Мудрика. "Шахтар" - не слабка, а безглузда команда. Вони прогнали успішного тренера, вони набрали слабких гравців із різних країн. Можна продовжувати. Якщо вони самі загнали себе в таку ситуацію, коли в команді не залишилося хороших гравців та тренерів, чи потрібно їх шкодувати?

Mesquita: Грати проти "мертвої" команди і все одно грати на утримання… Мені соромно за "Порту". Чому Сержіу Консейсау так боїться грати у відкритий футбол? Усі ці перемоги починають набридати, бо мало хто може насолоджуватися такою грою команди.

Indo: Капітану "Шахтаря" слід згадати головне гасло УЄФА – "респект". Якщо ти не поважаєш суперника, то жорстоко за це поплатишся. Ніколи не чув від наших гравців чи тренерів, щоб вони публічно розповідали про слабких суперників чи вдале жеребкування. Говорити найкраще після перемоги. Щоб потім тебе не називали клоуном. Думаю, що Степаненко можна назвати клоуном. У такому віці вже треба вміти думати до того, як ти щось сказав.

Almeida: Ця перемога присвячується Степаненку.

Derani: Шкода гравців "Шахтаря". Війна в Україні затягнулася, тому ситуація в країні загалом і в спорті окремо дуже складна. Але навіть у такій ситуації, в якій опинився "Шахтар", вони могли б грати набагато краще. Дуже багато грубих помилок в обороні, які не повинні робити професійні футболісти. Мене не тішить така перемога над гравцями, які схожі на аматорів більше ніж на професіоналів.

Enny: Те, що я побачив сьогодні, не викликало особливих емоцій. Наче "Порту" грав проти якоїсь аматорської команди, яка чомусь опинилася у Лізі чемпіонів і не розуміла, що треба робити та як треба грати у футбол.

Condesso: Так погано грав "Шахтар", що навіть коли "Порту" влаштовує тренувальні матчі між гравцями основи та резерву, то дивитися на це набагато цікавіше. Для "Порту" Ліга чемпіонів розпочнеться матчем із "Барселоною".

Luna: Це була найлегша гра для "Порту" цього сезону. Дуже швидкий гол, багато гольових моментів, постійні помилки суперника в обороні. Як я й казав, із "Шахтарем" не можна втрачати очки, якщо "Порту" сподівається вийти у плей-оф. Очевидно, що з "Барселоною" складно буде грати, тому потрібно взяти 6 очок у "Шахтаря", а потім вдало зіграти з "Антверпеном". Тоді ми без проблем посядемо друге місце.