19 вересня 2023 17:15

Мирослав СТУПАР: "Шандор дав свисток, коли атака "Олександрії" перебувала в активній фазі - це помилка"

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар в коментарі "УПЛ ТБ" розповів, чи правильно арбітр дав фінальний свисток у матчі 7-го туру чемпіонату України "Олександрія" - "Минай" (1:1).


- 97-ма хвилина, арбітр дає фінальний свисток попри те, що атака "Олександрії" перебуває в активній фазі.


Шандор ніби не юний арбітр, вже має певний досвід. Тим паче це сімейна династія, його батько був хорошим арбітром, і він сам нормально вів гру. Але потім припустився помилки. Давайте згадаємо розвиток подій – призначено кутовий, йде подача на ближню, далі скидка, арбітр дає фінальний свисток і в цей час гравець п’ятою забиває гол. Чому Шандор дав раніше свисток, має пояснити тільки він.


Атакуюча команда не втратила м’яч, захисник не вибив, воротар не забрав. Гра мала би тривати до свого логічного завершення – ударом по воротах, голом, як це і сталося, вибиттям м’яча, фолом чи тим, що воротар забрав м’яч. Тоді треба було зупиняти гру. Шандор припустився помилки та не дотримався методичних рекомендацій коли необхідно треба завершувати гру – не за годинником, коли вичерпаний час, а ще й в залежності від фази гри, - зазначив Ступар.