15 вересня 2023 08:39

Владислав КАБАЄВ: "Вернидуб мене загартував як мужика"

Півзахисник «Динамо» Владислав Кабаєв в інтерв’ю Tribuna.com розповів про тренерів, з якими працював.


«Григорчук дав мені можливість потренуватись з першою командою «Чорноморця», потім я дебютував проти «Динамо», «понюхав» футболу. Я не розумів, що таке може бути. Ти приходиш на теорію, яка йде годину, береш блокнот і записуєш, як у школі. Ти був як на екзамені. Він міг у тебе щось спитати, і якщо ти не знаєш, то міг накричати.

Приходиш додому, вичитуєш конспект і приїжджаєш на базу о 7 ранку. Я приїхав і чекав його до 9 години, бо нікого не було. Він казав: «Я можу спитати у тебе протягом місяця, щоб ти знав». Потрібно було бути весь час у тонусі. Багато нового – про психологію, про тактику, взагалі про футбол. Ми дивились, як грали команди АПЛ. Були дуже цікаві тренування. Григорчук – топовий тренер для України, це 100%.

У Вернидуба в «Зорі» я не завжди грав, це був складний період. Але він мене загартовував як мужика. У нього завжди повинні бути мужики. Я навіть зараз за ним спостерігаю. У нього така енергетика, що ти ніколи не можеш розслабитись. Ти завжди маєш бути у тонусі.

Скрипник дуже багато дав мені – максимально багато. Це людина, яка знаходить підхід до кожного гравця. У нього я грав, забивав і почував себе дуже добре. Завдяки йому я подивився на футбол по-іншому», - сказав Кабаєв.